Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Nyter fine dager

Hei alle sammen !

I dag sovnet jentene på en to tre. Vi har hatt en helt fantastisk dag i gåsehagen :) Jeg har drukket kaffe sammen med voksne mennesker - og barna har syklet rundt, sparket på sparkesykkel, lekt på lekeplassen og hoppet på trampoline. Det er på dager som dette jeg angrer litt på at eventyret vårt her nede snart er over <3

 
 

 

 • 0

  God morgen

  Hei alle sammen !

  I går var energinivået til jentene høyere enn fjell, så i dag skal vi være ute etter barnehagen. Jeg hadde egentlig planlagt en sykkeldate, men nå ser det ut som vi må ta med oss sparkesykkelene i stedenfor. Skikkelig irriterende, men er ikke så mye jeg kan gjøre med det nå. Får bare håpe jentene blir fornøyd med at vi skal være ute i solen :)

      

   

 • 0

  Lunsjdate i solen

  Hei alle sammen !

  Det er skikkelig vår ute nå, og det føles bare helt fantastisk. Solen skinner, og snøen er nesten helt borte. Jeg kjenner det kribler i hele kroppen. Amalie hadde veldig lyst til å besøke Aurora i dag, så derfor spiste vi en sen lunsj sammen på gravplassen. Hun har hatt det utrolig tøft i det siste, og sitter igjen med mange spørsmål. Det er vanskelig for en seks åring å ta farvel med noen, spesielt når den hun sier farvel til bare er et barn selv.

  Når vi var ferdig å spise lunsj - kom mammaen og pappaen til Aurora bort. Amalie har virkelig forelsket seg i denne familien, og snakker om de flere ganger for dag. Hun ble selvfølgelig helt i hundre når de kom. Det ble mange spørsmål, fine samtaler, store smil og mye latter. Det er en sterk sorg som henger over Herefoss akkurat nå, men det er godt å se at alle står sammen <3

   

   

 • 0

  Sure barn..

  .. Som hater å kjøre bil ?

  Vel.. Her er fem leker som gjør bilturen litt morsommere: 

   

  1. Telle biler

  Denne leken går ut på at hver enkelt deltaker skal telle biler av en bestemt farge. Kaila teller svarte biler, Amalie teller hvite biler og jeg teller røde biler - så er det førstemann til ti.

   

  2. Mitt skip er lastet med.

  Vi begynner alltid med bokstaven A, og følger alfabetet nedover. Hopper selvfølgelig over vanskelige bokstaver som for eksempel C. Første mann sier: "Mitt skip er lastet med Apekatt". Så går turen videre til nestemann. Den som sier et ord som allerede er sagt er ute av leken.

  Den som står igjen helt til slutt er vinneren, og kan begynne på neste bokstav. "Mitt skip er lastet med Banan".

   

  3. Første mann til å se.

  En av de voksne sier "førstemann til å se en.. hest, blå bil, traktor, svart hus osv" - og resten av leken trenger jeg vil ikke forklare. Første mann til å finne det får et poeng.

   

  4. Loom bands.

  Dette er vel egentlig ikke en bil-lek, men jeg bruker alltid å ha med en pakke eller to. Dette er en rolig aktivitet som jentene liker veldig godt. De lager smykker, armbånd og ringer som hører sammen.

  Vi har puttet alle strikkene i en boks med lokk. Når du åpner en pose med loom bands kan du ikke lukke den igjen, og det fører ofte til at strikkene faller ut en etter en - men nå kan jentene åpne og lukke boksen litt sann som de vil.

   

  5. Hvem bor i huset ?

  Dette er en veldig morsom lek som vi ofte glemmer bort. Jeg peker på et hus, og sier "For et fint hus. Hvem bor der ?". Barna skal da fortelle meg en historie om hvem som bor i huset, og hva de gjør på. En enkel lek som får barna til å bruke fantasien sin.

   

  Julekake funker også ;)

 • 0

  Ikke for alltid

  Hei alle sammen !

  Da er vi kommet oss trygt ned igjen, og er klar for de fire siste ukene som "Herefosser". Jeg er ikke helt klar, men på en annen måte klarer jeg nesten ikke vente. Det er en rar følelse. Jeg er glad, trist, sint, spent, nervøs, forvirret og lykkelig på samme tid. Det kommer til å gjøre vondt når vi drar her i fra, men jeg gleder meg til å være omringet av familien min igjen. Det er jo ikke akkurat sann at vi sier farvel for alltid. Før dere vet ordet av det er jeg tilbake. Kanskje ikke med et stort flyttelass, men med en stor rosa koffert <3

  Nå skal jeg hoppe opp i sengen, for i morgen begynner hverdagen igjen - og det kommer nok til å bli utrolig tøft. Haha. Ønsker dere alle en fantastisk kveld videre :)

     <3

 • 2

  I bilen

  "Hei alle sammen !

  Akkurat nå sitter jeg nok i bilen på vei ned til Sørlandet igjen. Lillesøster kjører bilen, og synger høyt til alle sangene på radioen. Kaila har fylt baksetet med barbiedukker, og har nå havnet i sin egen lille verden. Amalie hater å kjøre bil, så hun har nok sovnet for lenge siden."

  Vel. Så feil kan man faktisk ta. Lillesøster kjører bilen, og synger høyt til alle sangene på mobilen - så der hadde jeg rett. Kaila og Amalie derimot har kranglet siden vi begynte å kjøre. Det betyr at vi har hørt på kjefting og gråting i over fire timer nå. Sukk. Turen blir så mye lenger uten DVD 😩

  Menmen. Nå skal jeg hive i gang en bil-lek, så da blir nok stemningen litt bedre ❤

      

 • 4

  Et siste farvel

  Hei alle sammen !

  Da er påsken over for denne gang, og om bare noen timer setter vi nesene nedover mot Sørlandet igjen. Det er litt rart å tenke på at dette er siste gang vi reiser ned igjen til hverdagen, for om en måned er hverdagen vår akkurat her. Dette er plassen hvor jeg voks opp, dette er plassen hvor jentene ble født og dette er plassen hvor vi skal slå oss til ro. Jeg har ikke sett det før, men jeg ser det nå. Det er her hjertene våre ligger, omringet av familie og venner..<3

      

 • 2

  Familieselskap i bilder

   

  Tusen takk for en fantastisk dag <3

   

 • 4

  Påskeboller med sjarm

  Hei alle sammen !

  I går feiret vi bursdagen til verdens fineste Amalie. Mamma lagde betasuppe til hele gjengen, så da måtte jeg prøve å imponere med tøffe påskeboller. Du finner både oppskriften på bollene, og bilder av hvordan du gjøre det på bloggen til Anne Brith - trykk her for å komme til innlegget. Jeg elsker å tilbringe tid sammen med familien min, så derfor inviterte jeg både barn og tantebarn med. Resultatet ble ikke akkurat like bra som hennes, men vi er fornøyd <3

   


  .


  .

  .

  .

 • 0

  Bursdagsgave fra mamma

  Hei alle sammen !

  I dag har vi invitert familien på besøk for å feire prinsesse Amalie som blir seks år om en uke. Besta har laget middag til hele gjengen, tante Veronika har laget pavlova kake, jeg har laget sjokoladekake og jentene har laget boller. Dette er skikkelig familie team work altså <3

  Tilbake til overskriften. Amalie ble skikkelig sur på meg for noen måneder siden fordi jeg nektet å kjøpe henne et frost slott som kostet over to tusen kroner. "Jammen mamma. Hun fikk det til jul av mammaen sin, hvorfor kunne ikke du kjøpe det til meg? Det er så urettferdig". Hehe. Akkurat denne type urettferdig er helt ok for meg. Jentene har tak over hode, de har klær i skapet, de har mat i magen og de har en familie som elsker de over alt på jord. De har det bedre enn mange andre barn for å si det sann. Skulle jeg kjøpt dette til henne, måtte jeg ha brukt like mye penger på storesøster - og det hadde blitt fire tusen bare på to julegaver. Det er uaktuelt.

  Men så skjedde det noe gøy. Tante Veronika ringte meg for å fortelle at der stod et slott i vinduet på lekebutikken, og at dette nå kostet under tusen kroner. Det var bare et igjen, så jeg kunne ikke tenke på det. Hva skulle jeg gjøre ? Vel.. Valget var ikke akkurat vanskelig ;)

   

  Hun ble kjempe glad <3

   

  Og det passet jo perfekt at tante Veronika, onkel Jon Olav,
  Thea, Vilde og Tobias hadde kjøpt dette:

   


  .


  .

   

 • 0

  Sann ble det i kveld

  Hei alle sammen !

  Da sitter jeg her alene, og venter på at muffinsene skal bli ferdig. Kroppen er helt gåen, og humøret er sikkelig dritt. Jeg tenker.. jeg føler.. Men jeg finner ikke ord. Klump i magen, og tårer som presser på. I dag er en sann dag. Rett å slett. Jeg ønsker dere en stille og rolig natt fylt med mange gode drømmer. I morgen er en ny dag, og forhåpentligvis er den mye bedre enn denne. Det har egentlig ikke skjedd noe, det har bare blitt sann. Livet kalles det. Tror jeg. Sukk. Dette ble bare tull, så da logger jeg av - og legger meg inn i sengen til det mest dyrebare jeg har..<3
     <3

 • 2

  Påsketur nummer to

 • 0

  Hvor kan det være ?

  Hei alle sammen !

   

  I dag har vi hatt besøk av påskeharen, og han hadde laget til litt av et opplegg <3

  Vi skulle egentlig se en film, da det plutselig stod en blå pil på bordet.

   

  Den såg slik ut:


  .

  Denne pilen pekte på en annen pil.

   

  Den såg slik ut:


  .


   

  Vilde fant et egg inn i hundeburet,

  Amalie fant et bak radioen

  og Kaila fant en i blomsterpotten.

   

  Det siste fant vi under alle kledene på stolen,

  og der stod det:

  "Neste pil finner du på en plass som rimer på hade"

   

  BADET

  Fire jenter springer så fort de kan,

  og jammen fant de en pil:
   


   

  Amalie fant det som hang på speilet,

  Kaila fant to i skapet

  og Vilde fant et i vinduskarmen.

   

  Der stod det:

  "Neste pil: Bil etter bil"

   

  Jepp, du tenkte riktig..

  Vi må ut !

   

   


  .


   

  Det første egget fant jentene på bilen til besta,

  før de fant lappen om hva de skulle gjøre.

  Det andre egget var på tante Veronika sin bil,

  og de to siste på min bil.

   

  Der stod det:

  "Neste pil ligger blant posten til besta"

   

  Hmm. Postkassa til besta

  Her we come <3

   


  .


   

  Hint:

  Kjetil + blomster

   

  Jentene sprang bort til naboen for å finne egget :)

  Der var ikke så mange blomster der borte,

  men vi lette litt rundt i blomsterbeddet

  - og jammen fant vi et egg <3

   

  Bak på dette egget var det et bilde som

  forklarte hvor neste egg var.

  Ned en bakke, og bort en vei.

  Tenke, tenke.

   


   

  På gjerde fant besta neste egg.

  Da er vi et steg nærmere. Jippi <3

  Bak på denne var det bilde av ei trapp.

   

  "Oj. Der borte er ei trapp"

  Og plutselig var jentene borte.

  Vilde fant et egg i toppen av trappa.

  Dette var kjempe gøy.

  På dette egget var det bilde av et juletre.

  Hæh?

   

  Vilde og Amalie sprang opp i bakken,

  Kaila sprang rett frem

  og tante Kristin måtte lete ned i bakken.

  Hvor kan det være ?

   

  Kaila fant det i et lite juletre.

  "Det er bilde av en korg mamma, med egg i"

  Det må bety at han har gjemt de i nærheten,

  men hvor ?

   

  "Jeg har funnet eggene" ropte Vilde.

  ENDELIG.

   


   

  Tre korger, tre egg

  og alle var helt fulle :)

   

  HURRA <3

   


  .

  ..

  .   

  TUSEN TAKK TIL PÅSKEHAREN :)

   

 • 2

  For første gang


  .


  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .


  .

  .

 • 0

  Let's do this

  Hei alle sammen !

  Jeg svinger bare innom for å si god påske <3 I dag skal vi på vår aller første skitur som en familie, og det kan bli veldig spennende. Kaila og Amalie har stått en del på ski før - men jeg har ikke hatt ski på føttene siden jeg var sann femten ? Huff. Kjenner jeg gruer meg litt. Dette kommer til å ende med en blå rumpe for å si det sann. Hehe :)

      

 • 12

  Hjemmelaget uglepute

 • 2

  Ikke som dere tror

   Hei alle sammen !

  Jeg vil gjerne bruke to minutter før jeg legger meg på å forklare hva jeg mente med "Det er liksom bare en haug med ting som jeg har fått kastet etter meg fordi andre mennesker syns synd på meg." - for jeg ser nå at jeg kan virke som årets mest utakknemmelige bitch. Det var absolutt ikke for å klage. Jeg er veldig glad for at jeg har så mange fine mennesker i livet som har gitt meg, og som fortsetter å gi meg dyrebare skatter som de ikke trenger lenger. Der finnes faktisk ikke ord som kan beskrive hvor heldig jeg er <3

  Det jeg mente med innlegget var at jeg trenger å finne meg en ny stil. Akkurat nå er jeg omringet av gjenstander som jeg har fått i perioder hvor jeg har vert liten og svak - og jeg ønsker ikke flytte dette over i vårt nye liv. Jeg ønsker å begynne på nytt, jeg ønsker å legge fortiden bak meg og jeg ønsker å fokusere hundre prosent på fremtiden :)

       

 • 0

  Helt nytt

  Hei alle sammen !

  I dag er det seks uker til vi flytter inn i den nye leiligheten vår på Nordfjordeid, og denne gangen skal jeg gjøre leiligheten så perfekt som over hode mulig. Jeg har aldri fokusert så mye på hvordan det ser ut rundt meg, og jeg tror dette er hovedgrunnen til at jeg aldri har følt meg skikkelig hjemme noen plass. Det er liksom bare en haug med ting som jeg har fått kastet etter meg fordi andre mennesker syns synd på meg. Jeg er selvfølgelig evig takknemmelig for alle som har vert der for meg i tøffe perioder, men denne gangen må jeg endre litt på ting :)

  Jeg har funnet frem strikkepinnene, og er godt i gang med min aller første pute. Det er så koselig når sofaen er fylt med puter som matcher resten av leiligheten, og jeg har bestemt meg for å lage de selv. Det gjør jo leiligheten litt mer.. meg ? Det er ennå ikke bestemt hvilke farger jeg ønsker i leiligheten, så den første puten er veldig nøytral. Jeg kjøpte mitt aller første hefte for noen dager siden, og har allerede strikket tolv omganger. Hihi. Jeg gleder meg til å se resultatet, gjør dere ?   

   

 • 0

  Jeg er med på påskequiz !

  8/8 Riktige svar!

   

  Full pott! Enten du visste alle svarene, googlet deg fram til dem eller gjettet villt og vant, kan du klappe deg selv på skulderen og si: "Godt jobba!" Vi er behørig imponerte! :)

   

   

 • 2

  En forferdelig følelse

  Hei alle sammen !

  I dag går alle mine tanker til Herefoss. Jeg tenker på en mamma og en pappa som står på gravplassen med tårer i øynene fordi den lille prinsessa deres skulle blitt tre år i dag. Jeg tenker på en storesøster og en storebror som ikke kan se lillesøster pakke opp bursdagsgaven som de har kjøpt for å glede henne. Jeg tenker på alle menneskene rundt om i verden som kjenner på savnet - for ja, den lille prinsessa vil bli savnet <3

  Jeg savner at Amalie kommer hjem fra barnehagen med en ny historie om den lille jenta som betydde så utrolig mye for henne. Jeg savner at hun smiler når hun forteller om alle de gode klemmene hun fikk i løpet av en dag, jeg savner den stoltheten som dukker opp hver gang hun forteller meg at hun har blitt spurt om å hjelpe og jeg savner det at hun leker irritert fordi hun alltid ble hermet etter. Jeg savner den glade lille klompen min som følte seg som et fantastisk forbilde og en god venn.. Og Amalie savner bestevennen sin !

  Livet er forferdelig urettferdig noen ganger, og jeg kan ikke forestille meg den smerten som har bosatt seg i kroppen til alle som hadde henne kjær. Jeg kommer alltid til å huske den gode bamseklemmen jeg fikk i bursdagen til Lotta - og den hærlige sussen fylt med både slev og snørr <3

   


  På besøk med bestevennen sin <3

   

 • 2

  Earth Hour 2016

  Hei alle sammen !

  I går kveld var alle lysene våre av i en time - fordi vi ønsket å være med å skape en oppmerksomhet rundt klimasaken. Earth Hour viser hva vi mennesker kan klare å få til sammen. Alt vi trenger er mer kunnskap, og mennesker som skubber oss i riktig retning :)

  Det er noe magisk med en mørk stue og noen få stearinlys midt på bordet. Mamma fylte bordet med mange ulike godbiter, og lillesøsteren min fant frem spill. Jeg elsker slike familiekvelder <3

   


  .

  .


  .

  .

   

 • 2

  Påsketur med barn


  .


  .

  .

  .

  .

  .

 • 3

  En koselig date

  Hei alle sammen !

  Da er påskeferien begynt for veldig mange, og det betyr at Eid fylles med mange hærlige mennesker. Store og små har pakket koffertene sine, kjørt i mange timer og er nå kommet frem. Dagene fylles med store smil og gode klemmer. Du møter nære og kjære, du hilser på venner og bekjente - og der finnes så mange ansikter som du ikke har sett på lenge. Jeg elsker akkurat denne delen. Den delen hvor du kan gjøre savnet om til glede, og få en oppdatering på hvordan det går. Det føles fantastisk :)

  I dag har jeg vert en tur til sentrum for å møte fire flotte damer og en nydelig liten prins. Dette er jentene som plukket meg opp fra gulvet, gjort meg sterk nok til å stå på egne ben og som har vert der for meg siden. Vi har et vennskap som har vart i over ti år - og jeg er evig takknemmelig for at jeg fikk være en del av denne gjengen <3

     <3

 • 2

  Begge to ?!

  Hei alle sammen !

  I dag har Amalie vert å besøkt skolen hun skal begynne på til høsten. Hun fikk hilse på rektor, hun skreiv navnet sitt på en lapp og hun fikk se rundt på skolen. Hun smilte fra øre til øre hele tiden. Tror denne jenta begynner å bli veldig klar for neste kapittel <3

  Det er kjempe rart å tenke på at jeg snart er ferdig med barnehagebarn. Til høsten er jeg mamma til en førsteklassing og en tredjeklassing. Sukk. Hvor er tiden blitt av ?

   


  Prinsessa mi <3
   

 • 2

  Akkurat nå

 • 1

  P for påske

  Heisann alle sammen !

  Akkurat nå sitter jeg i leiligheten til verdens beste mamma <3

  I går når Kaila var ferdig på skolen pakket vi bilen, dro til Grimstad og plukket opp tante Kristin og Lene, før vi suste hjem til Nordfjordeid på påskeferie. Påsken har ikke begynt helt enda, men siden det bare er litt over en mnd til vi skal flytte hjem, var det et par ting som måtte ordnes - og derfor kunne vi begynne på påskeferien litt tidligere enn alle andre :)

  I dag har vi hatt en rolig dag etter den lange bilturen. Vi var ikke fremme før halv 1 i natt, så både store og små var rimelig reduserte etter reisen. Jeg begynte dagen med en tur på et møte, før vi alle sammen var en tur cafè. Amalie elsker å tilbringe tid sammen med besta på cafè og mener dette er obligatorisk når man er hjemme på Eid <3

   
   

  Resten av dagen gikk til å slappe av, og godt er det - for i morgen går turen til Moa for å shoppe litt. Mamma skal en tur på sykehuset  på kontroll så da hiver vi oss med i bilen på en liten shoppingtur. Det gleder vi oss veldig til <3

 • 0

  Tiden flyr i godt selskap

  Hei alle sammen !

  Da har jentene sovnet, og jeg kan begynne på dagens "to do" liste. Sukk. Jeg har en bil som må ryddes, jeg har kasser som må bæres, jeg har kofferter som skal pakkes og jeg har et hus som skal vaskes. Alt dette må skje i kveld. Jeg hadde egentlig veldig godt tid - men så ble den ene koppen med kaffe litt flere, og plutselig var det kveld. Hehe. Energinivået til jentene har vert høyt som et fjell, og jeg må innrømme at jeg syns litt synd på han som ble dagens klatrestativ. Der var armer og føtter i alle retninger :)

  Tusen takk for en kjempe koselig ettermiddag. Jentene la seg med et stort smil i ansiktet, og det tok ikke mange sekundene før de sov begge to <3

   

 • 1

  Barnefri, alkohol og fyllesyke ?

  Hei alle sammen !

  I dag vil jeg si tusen, tusen, tusen, tusen, tusen, tusen, tusen, tusen, tusen takk til verdens beste Linn og Andreas som hadde jentene på overnatting i natt. Jeg tror faktisk jeg kan telle på to hender hvor mange ganger jentene har overnattet borte fra meg siden de kom til verden for åtte og seks år siden. Viss du ser bort i fra familie da selvfølgelig. Det føles litt rart å være helt alene hjemme, men jammen er det litt godt også. Vil dere vite hva mine barnefrie timer gikk til ?

   


   

 • 2

  Gøyale dager


   

 • 0

  Ut på tur

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå sitter vi nok i bilen på vei til Sørlandssenteret. Pernille styrer musikken, og de tre andre krangler om hvilken sang vi skal høre først. Amalie vil høre den Sunniva synger når hun er voksen, Kaila vil høre heksesangen, Milla vil høre tigersangen og Pernille selv stemmer for Pink. Veslefrikk er den eneste som ikke krangler, for han sover søtt i setet sitt. Vi gleder oss til å tilbringe noen timer på sørlandssenteret. Show, ansiktsmaling, sukkerspin og lørdagsgodteri i ballong. Dette er definisjon på lørdagslykke <3

      

 • 0

  Fullt hus

   

  I dag har fem hærlige skatter overtatt stuen, og det er egentlig helt greit for meg. Jeg elsker å tilbringe tid med denne gjengen. Vi har sett Doktor Proktors tidsbadekar for hundrede gang, og vi har kost oss med litt smågodt. I morgen går turen til Kristiansand, og det gleder vi oss kjempe mye til. Det skal bli spennende å prøve seg som fembarnsmor <3

   

 • 0

  Vi prøver igjen

  Hei alle sammen !

  I dag er det fredag, og det betyr at om bare noen timer tar denne familien helg. Vi har ingen spesielle planer for kvelden, men i morgen skal vi en tur til Kristiansand. Som dere kanskje husker lovet jeg barna "gøyale dager", men bommet skikkelig på datoen - så da må vi jo nesten prøve en gang til. Hehe :)

  Formen er forresten mye bedre, og hverdagen kjennes noen hakk lettere. Jeg skal tilbake til legen på mandag, så da får jeg vite litt mer om tiden fremover. Ryggen er fortsett litt vond, men den er ikke like stiv. Takk gud for det. Nå kan jeg endelig bevege meg igjen, og har sluttet med smertestillende. Det har vert litt vanskelig å være en god mamma når du ikke klarer å bevege deg uten å gråte, men jentene har vert helt fantastiske i denne perioden <3

   

      

 • 6

  Pass på deg selv

  Hei alle sammen !

  Viste dere at smågodt koster 2,90 kroner per hektogram på rema 1000 ? Det har jeg fått med meg, og derfor står det tre store poser med godteri på kjøkkendisken. Sommerkroppen 2016, her I come <3

  Jeg vet der finnes en toppblogger som er forferdelig skuffet over alle som kjøper billig godteri i dag, og det gjør meg absolutt ingenting. Jeg kan med glede fortelle dere at vi kjøpte nesten tre kilo godteri - og det bare på en dag. I år er det nemmelig jeg som skal ha jentene i påsken, og de skal selvfølgelig få et påskeegg hver :) Om de skal få alt dette ? Vel.. Det kommer litt ann på hvor mye jeg spiser før den tid. Kan være jeg må kjøpe litt mer godteri i morgen. Haha ;) 

   

  Jeg sier som Moa i kommentarfeltet:

  "Folk får kjøpe hva de vil, ta ansvar selv og slippe at naboen eller dama i kassen sperrer opp øynene for at man handler. Vi får heller passe på oss selv enn å være så opphengt i hva andre gjør"

      

 • 0

  Skikarusell

   

 • 1

  Verdens fineste engel

  Hei alle sammen !

  Syns dere skriften på bloggen er bedre nå ? Jeg har skjønt at jeg ikke kan stole hundre prosent på det jeg ser, så derfor hadde jeg blitt veldig glad om noen kunne gi meg en tilbakemelding.

  I dag fikk jeg plutselig melding om at Kaila ikke skulle hentes etter skolen, så da fikk Amalie bestemme hvordan ettermiddagen vår skulle se ut. Hun hadde veldig lyst til å besøke Aurora, så da spiste vi "middag" på gravplassen. Det var veldig koselig - selvom alt dette er forferdelig trist <3

   

   

 • 0

  Hjemmedag på mor

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå ligger jeg på sofaen å ser på "Huskestue". Et program som får de fleste til å trekke på smilebandet. Jeg er sykmeldt fortiden, og kommer nok til å være det en liten stund. Hvorfor er det sikker mange tanker om, og det er helt greit for meg - men sannheten blir delt på bloggen når jeg er klar til å dele :)

  I dag har vi ingen spesielle planer, og godt er det. Jentene har laget seg en lekekrok i stuen som de skal fortsette på når de kommer hjem, og jeg skal lage pannekaker. Litt usikker på om jeg skal lage vanlige pannekaker, eller om jeg skal prøve meg på pannekake i langpanne ? Hva tror dere blir mest populært ? <3

      

 • 10

  Trenger hjelp..

  Hei alle sammen ! 

  I dag trenger jeg litt hjelp fra dere som leser bloggen. Jeg snakket med storesøsteren min i går, og hun klaget litt på at skriften jeg bruker er vanskelig å lese :) Det er veldig koselig med slik tilbakemelding, og jeg vil selvfølgelig gjøre noe med det - men problemet er at jeg ikke vet hvordan bloggen ser ut..

   

  Når jeg går inn på bloggen min ser den slik ut:

   

   

   

   

  Men når hun går inn på bloggen ser den slik ut:

      

   

  - Hvordan ser bloggen min ut på din data ?

  - Hvilken skrift burde jeg bruke ?   

 • 4

  Lære å lage bål

  Hei alle sammen !

  I dag har vi vert på søndagstur til gapahuken på Dømmesmoen sammen med barnas turlag - Grimstad <3 Dagens tema var å lære hvordan man lager bål, og det syns Amalie var kjempe gøy. Hun har gledet seg til dette i mange dager nå, og var selvfølgelig førstemann til å ropa ja når de spurte om det var noen som ville være med. Kaila derimot kunne ikke skjønne hvorfor vi skulle lage bål når de voksne allerede hadde laget et. Hun hadde fått grillet seg noen pølser, og var mer enn fornøyd med det. Hun ville heller leke :)

   


   

 • 0

  Er det virkelig mulig ?!

  Hei alle sammen !

  I dag kjørte jeg til Kristiansand sammen med fem små barn for å være med på "gøyale dager". Vi gledet oss til ansiktsmaling, sukkerspinn og morsomme ballonger. Vi skulle få måte svampebob firkant, patrick, postmann Pat og figurene fra planeten pluto. Dette skulle bli så gøy :) Jeg parkerte bilen, pakket ut vogna og gikk lykkelige inn på senteret. Fire barn sprang fra den ene plakaten til den andre. "Dette skal vi på" ropte de i munnen på hverandre <3

  Det var da jeg la merke til det. Vi hadde brukt en halvtime på å få løs bilen som av en eller annen merkelig grunn hadde bestemt seg for å stå bom fast ned i veien, vi hadde kjørt i over en time på dette drittføre og vi hadde gledet oss i flere dager - men hva skjer ? Jo det skal jeg fortelle dere. Marianne hadde tatt feil dato. Gøyale dager er ikke før neste helg. Blæ.

  Vi spaserte litt rundt på senteret, og var en tur innom godteributikken - men allerede etter noen minutt måtte jeg ta første dose med smertestillende. Ryggen min er ikke helt god, så jeg måtte finne på lurt. Derfor ble turen avsluttet på pluto lekeland. Da kunne jeg sitte på "barneavdelingen" sammen med minstemann, og de andre kunne springe litt rundt sann som de ville. Det ble noen få turer på egenhånd, men de lekte for det meste sammen alle fem <3 

   


   

 • 0

  Unormalt på en lørdag

  Hei alle sammen !

  Klokken er snart ni, og jeg har vert våken i tre timer allerede. Tre av barna sitter å ser på doktor proktor tidsbadekar, Kaila har trekt inn på rommet sitt for å leke med klinkekuler og veslefrikk står forann tven bare for gøy. Det er utrolig hvor mye de andre tåler av han egentlig. Tror de skjønner at han er liten, og ikke forstår så mye. Vel.. De tror han ikke forstår så mye. Hadde dere sett det lure smilet han har akkurat nå, ville dere skjønt at han bare gjør det for å erte de andre. Koser seg gjør han <3

  I dag har vi faktisk planer. Jeg har vert sykmeldt en uke nå på grunn av ryggen, og på mandag er det jobb igjen - så i dag skal jeg prøve meg ute blant folk. Vi skal en tur til Kristiansand for å være med på "gøyale dager", og det gleder vi oss masse til. Senere i dag har jeg en liten overraskelse til Kaila, og i morgen kommer det en liten overraskelse til Amalie. Dette blir en fin helg :)

      

 • 0

  Tre ble plutselig syv

   

  Da har familien Hennøen tatt helg :)

  Og det feirer vi med noen bilder:

   


  Elsa lager pizzadeig til alle sammen

   


  Her lager hun sin egen pizza

   


  Storesøster stod for underholdningen <3

   


  <3
   


  Film før natta <3

   

 • 1

  Hun vil ikke tro på han mer

  Hei alle sammen !

  De siste dagene har Amalie vert skikkelig sint. Hun har funnet ut at hun ikke tror på gud lenger, og jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal takle dette. Jeg skjønner at hun er sint, jeg skjønner at hun har det vondt - men vil det gå over ? Amalie er en person som stiller alt for mange spørsmål, hun kan sitte i flere timer å se filmer på internett og hun ønsker seg barnebibelen til bursdagen. Hun tror på gud, og det skal hun få lov til. Dette er helt opp til henne <3

  Jeg er ikke kristen selv. Eller. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hva jeg er. For meg er bibelen bare en bok, jeg bruker ikke søndagene mine i kirken og jeg ber ikke flere ganger for dag. Jeg vet ikke hvem som hører til hvem, jeg vet ikke hvem som har gjort hva og jeg har ikke peiling på hvorfor ting er som de er. Men... Jeg kan ikke, med hånden på hjerte, si at jeg ikke tror. Der er noe, uten at jeg kan sette ord på hva :)

  Det er dumt at Amalie skal miste troen sin på grunn av dette. Det er forstålig at hun har det vondt etter at hun måtte ta farvell med en venn, og jeg skjønner at det blir litt lettere når du har noen å legge skylden på - men hvor lenge vil hun holde på dette sinne ? 

      

  Etter flere dager med sinne, tårer og snørr var det godt å se henne smile igjen. På vei hjem fra vinterferie satt hun å stirret opp mot himmelen. Hun hadde det største smilet i ansiktet. "Mamma. Ser du den lille stjerna der ? Det må være Aurora sin. Det er den aller minste stjerna, men det er den som lyser sterkest av alle. Det er der hun er nå, jeg føler det i hjerte mitt" <3

 • 0

  Årets mamma går til.. Tante

  Hei alle sammen !

  I dag har vi vert en tur til Grimstad for å besøke tante Kristin og Lene. Ryggen er ikke blitt noe bedre, og jeg har ikke sovet skikkelig på flere dager - så da er det godt med litt ekstra hjelp :)

  Jeg er så glad for at lillesøsteren min bor i nærheten. Hun er bare helt fantastisk, både med meg og barna mine <3 Hun kjørte bilen, hun bar alle varene, hun lagde middag sammen med Kaila, hun hjalp Amalie med å lage vafler til kvelds og hun såg "doktor proktors tidsbadekar" sammen med de før vi skulle reise <3

  Hva jeg gjorde ? Jeg bygget meg opp en plass i sofaen, og satt der som en dronning resten av dagen. Tusen takk til SuperTanteKristin som alltid stiller opp når jeg trenger henne, og en takk til Lene som holder ut med oss. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere <3

   

   

   

 • 0

  Trodde det skulle bli annerledes

   

  Dette er meg akkurat nå. Jeg ble så skuffet når jeg våknet til en halv meter snø i går at jeg hadde lyst til å gråte. Når vi kom ned igjen etter vinterferien var her bare veier, og jeg hadde skikkelig vårfølelse. Jeg gleder meg sann til barna kan springe rundt i joggesko, tynne jakker og fargerike sykkelhjelmer - men nå er vi tilbake til ull og vintertøy. Sukk. Jeg var så ferdig med denne årstiden, og det er vist barna mine også:

   

  "Nå må dere ta på dere jakke"

  "Den ligger i bilen"

   

  "Ta på dere lue da"

  "Den ligger i bilen"

   

  "Har dere votter ?"

  "De ligger i bilen"

   

  "Har dere alt i bilen ?"

  "Nei. Skoene står der borte"

   

  Og sann begynte dagen vår <3

      

   

  Følg oss gjerne på facebook - trykk her.

  Eller

  Instagram: marianne_hennoen

   

 • 0

  Har du prøvd..?

  Hei alle sammen !

  Har dere noen gang prøvd å være alenemamma til to barn med en rygg som er ødelagt ? Vel. Det er min hverdag akkurat nå. Jeg skulle bare plukke opp noe fra gulvet, og der stod jeg. Smertene var så sterke en stund at jeg hadde problemer med å puste. Barna var ikke hjemme, telefonen min lå i jakkelommen og jeg må innrømme at jeg hadde litt småpanikk en stund. Heldigvis kom jeg meg opp i stående stilling, og fikk fullføre dagen på en ok måte. I dag har jeg vert en tur til legen, og det endte med sykmelding. Hun kunne ikke skjønne hvordan jeg hadde klart å komme meg gjennom to dager med denne ryggen og alt det ansvaret jeg har. Det har vert tøft, jeg skal innrømme det - men akkurat nå har jeg ikke noe valg <3

   


   

 • 1

  Barnearbeid ?

  Hei alle sammen !

  Jeg har vert mamma i åtte år snart, og aldri forlangt noe av barna mine. Noen mener dette er feil, men for meg ble det lettest på denne måten. Jeg er alenemor til to, jeg er student og jeg jobber på en barneskole. Det er en hektisk hverdag, og jeg har ikke energi til å kjempe meg gjennom alle kampene som oppstår i løpet av en dag. Javel, så reiste lillesøster i barnehagen med grønn bukse, rød kjole og ei jakke med leopardmønster - men gjør det egentlig noe ? Skader det noen at hun ikke har klær som passer sammen ? Nei. Det som er viktig er at barna er rene, varme og lykkelige <3

  En annen kamp jeg ikke har orket er hvor barna skal sove. De legger seg alltid i sin egen seng, og sover der i mange timer - men iløpet av natten kommer de snikende opp i sengen min. I begynnelsen hadde jeg flere perioder uten søvn, bare for å passe på at barna sov hele natten i sin egen seng slik som alle andre barn gjør - men nå styrer de det litt selv :)

  Så kommer vi til det punktet innlegget egentlig skulle handle om, nemmelig husarbeid. Barna kler på seg, jeg rydder. Barna leker, jeg rydder. Barna spiser, jeg rydder. Barna kaster yttertøy på gulvet, jeg rydder. Hvorfor det er blitt på denne måten ? Fordi det var lettest sann. Jeg slipper å mase, jeg slipper å krangle og jeg slipper at ting tar dobbelt så lang tid.. 

   

   

  Men nå er ting litt annerledes. Jentene har oppdaget at andre barn har ulike oppgaver de må gjøre rundt om i huset, og som takk får de penger de kan bruke på det de vil. Barna mine får alt de trenger, og enda litt til - så det er egentlig ikke synd på de. Det som er dumt er at de ikke lærer verdien av penger, og fort kan bli litt utakknemmelige. Det er ikke slemt ment i det hele tatt, men de skjønner liksom ikke hvor mye penger de faktisk har brukt. Jeg stikker bare kortet inn, slår en kode og så er det vårt.

  Jeg har også merket at Kaila syns det er kjempe gøy med egne penger. Hun er ikke så gammel at hun får spasere rundt i sentrum alene, men en tur innom butikken har hun faktisk vert. Hun skulle være med en venn hjem etter skolen, og på veien hadde de stoppet for å kjøpe godteri. Det er jo litt søtt <3

  Det jeg lurer på er hvor mange oppgaver er det normalt at barn har ? Og hvilke oppgaver som passer til de ulike aldersgruppene ? Jeg har et barnehagebarn og et skolebarn :) 

 • 0

  Alt på en gang

  Hei alle sammen !

  I dag er det skikkelig kaos her. Jeg har låsning i ryggen, og klarer nesten ikke bevege meg. Kaila falt på isen, slo hode i bakken og ble sendt hjem fra skolen. Snakket akkurat med legekontoret, og de ville gjerne se på henne - så da blir det en tur til Birkeland <3

  Etter legen skal vi hente Amalie i barnehagen, og det kan bli spennende. Hun er som dere kanskje husker høysensitiv, og etter en dag i barnehagen er hun helt kake. Det blir smil, latter, sinne, tårer - og helst alt på en gang :)

  Sukk. Det er på dager som dette jeg virkelig skulle ønske mamma bodde i nabohuset <3

      

 • 0

  Kjærlighet

  Hei alle sammen !

  I dag har verdens søteste jente bursdag, og som den gode venn jeg er har jeg bestemt meg for å dele noen gamle bilder av oss. Hun kommer sikkert til å drepe meg senere i dag - men den tid, den sorg ;)

  Vi har vert bestevenner i over ti år, og det er jeg utrolig glad for. Jeg har vert gjennom mange kriser i mitt liv, og jeg har tatt mange dumme valg - men denne jenta har alltid vert der for meg. Hun ler når jeg ler, hun gråter når jeg gråter og hun bærer meg hjem når kroppen er så full av promille at den ikke klarer å gå. I love you to the moon and back <3 Og jeg gleder meg til å flytte hjem. Da blir det kaffedate på coco, og filmkvelder i Eidsgata !

   

  Happy birthday baby <3   

 • Marianne Hennoen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits