Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Overgrep i barnehagen

Hei alle sammen !

De fleste av dere har nok fått med dere at det er en mann i 30 årene som er siktet for overgrep mot barn i barnehagen - og jeg kjenner jeg får vondt i hele kroppen. Jeg har hatt barnehagebarn i snart syv år, og jeg har faktisk aldri tenkt over at ting som dette kan skje. Jeg kjenner tårene presse på når jeg leser om denne saken. Det er bare helt forferdelig at noe slikt kan skje !

Det å la noen andre passe på det mest dyrebare du har er utrolig skummelt i første omgang. Der er så mange tanker, så mange følelser og så mange bekymringer at vi holder på å bli gal. Jeg er nok i overkant beskyttende når det gjelder barna mine, og lar ikke hvem som helst passe de. Jeg har faktisk tatt barna mine ut av en barnehage fordi jeg følte at de ansatte ikke gjorde en bra nok jobb.

.

Huff. Denne saken ødelegger så utrolig mye. Den ødelegger for de stakkars barna som har blitt utsatt for voldtekt, den ødelegger for familien rundt, den ødelegger for alle de mannlige ansatte og den ødelegger for oss. Enda flere tanker, enda flere følelser og enda flere bekymringer. Hvordan kan en barnehageansatt gjøre noe slikt ? Finnes det flere av de ? Kan jeg egentlig stole på at barna har det bra i barnehagen ? 

Jeg som mamma sitter allerede med alt for mange bekymringer. Jeg stoler på de som jobber i barnehagen, og jeg vet jo at de gjør en fantastisk jobb - men kan man egentlig være hundre prosent sikker ? Jeg har gitt i fra meg ansvaret til noen andre, og har ikke litt kontroll de timene jeg er borte. Det gjør meg livredd.

Når barnehagen ringer meg får jeg litt panikk. Jeg vet jo at det mest sannsynlig er sykdom, eller at det er noe de lurer på - men frykten sitter godt i kroppen. Tenk om barnet mitt har kuttet seg, og må en tur på legevakten for å sy ? Tenk om barnet mitt har falt, og blir hentet med ambulanse ? Tenk om barnet mitt har falt i vannet, og blir hentet med luftambulanse ? Tenk om det er enda verre ? Jeg vet at alle de bekymringene hører med mammarollen. Jeg har to barn som jeg elsker over alt på jord, og jeg hadde ikke klart å leve uten de - så det er klart jeg er redd for at noe skal skje <3

Jeg kommer alltid til å være bekymret, og jeg kommer alltid til å være redd. Dette hører liksom bare med. Det store spørsmålet er om jeg klarer å stole helt på de ansatte som jobber rundt barna mine fremover, eller om jeg blir gående med en slags frykt. Dette er selvfølgelig ikke noe jeg ønsker selv, men jeg må innrømme at tankene er mange akkurat nå. Vi stoler automatisk på alle som er i en barnehage, men burde vi det ?

 • 0

  Storesøster-tid


  .

  .


  .

  .

  .

  .


  -

  .
   

 • 2

  Bare to uker igjen

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå ligger jeg på stuegulvet omringet av rot. Det er bare to uker igjen til vi flytter, og jeg har alt for mange ting som skal gjøres. Jeg har et helt hus som skal ryddes, pakkes og vaskes. Jeg har en garasje som skal sorteres, og tømmes. Jeg har venner jeg vil tilbringe tid med før vi reiser, og en supertante som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. De neste dagen kommer til å bli skikkelig stress..

  Men det er helt ok. Jeg tok et valg for noen uker siden, og jeg står for det valget. Jeg må gjøre det som er best for barna denne gangen, og det betyr store forandringer. Kaila har det ikke noe bra her nede, og Amalie savner familien. En mamma setter alltid barna sine behov først.. uansett hva <3
  .


  <3

 • 0

  Havre Cheerios

  //Inneholder reklame

  .

  HAVRE CHEERIOS

  .

  For noen uker siden fikk jeg en ganske stor pakke i posten, og innholdet fikk to små prinsesser til å hoppe i taket. Vi var nemmelig så heldig at vi fikk teste ut Havre Cheerios frokostblanding <3 

  Barna mine begynner alltid dagen med frokostblanding eller havregryn. Matlysten er ikke alltid til stede når de små kroppene nettopp har stått opp, og da er tørre skiver vanskelig å få ned. Denne frokostblandingen inneholder 93 % fullkorn, og er av de sunnere alternativene. Hvordan jeg vet dette ? Vel.. Det grønne nøkkelhullet er en felles nordisk merkeordning for sunnere matvarer -  og forteller meg at dette produktet oppfyller de fastsatte kravene til blant annet lavt innhold av sukker, fett og salt samt høyt innhold av fiber og fullkorn.

  Det er jo helt supert for barna å kunne begynne dagen med en skikkelig frokost, for som dere alle vet er frokost det viktigste måltidet. Havre Cheerios er lett å lage til, den smaker godt og barna kan spise den med god samvittighet. Vi er veldig fornøyd, og derfor kan jeg anbefale denne videre til dere <3

  Vil du også bli en Buzzador? Send meg en melding på facebook, så kan jeg verve dere. Dere finner siden min her. Det er helt gratis - og det eneste du trenger å gjøre er å teste ut produktene, og komme med en tilbakemelding. Du får en mail med link til spørsmålene du skal svare på, og der kan du selv velge hvor du vil reklamere for produktene. Du kan blogge, du kan dele bilde på facebook eller du kan legge det ut på instagram. Ingen forpliktelser, og man trenger ikke godta alle kampanjene som kommer heller. 

  -

  #SUNT #GODT #CHEERIOSBUZZ #CHEERIOS #BUZZADOR
  #FROKOSTBLANDING #NØKKELHULL

 • 0

  Ingenting går etter planen

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå sitter jeg her med hundre halvferdige prosjekter, og en barnebursdag som bare er noen timer unna. Sjokoladekaken er ferdig laget, men jeg får ikke pyntet den før i morgen. Har selvfølgelig klart å glemme Oboy, så da får jeg ikke laget glasur før jeg har vert på butikken. Amalie har bestilt Elsa muffins, og de skal jeg begynne på nå. Jeg har laget røren, og funnet frem alt jeg trenger. Problemet er at jeg trenger den platen som sjokoladekaken står på, og den tok jeg nettopp ut av ovnen. Sier seg selv at jeg ikke kan røre den på noen minutter. Geleen er faktisk ferdig, og står nå i kjøleskapet. Jippi. Problemet der er at jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hvordan de skal se ut. Skal den være helt enkel, eller skal jeg lage den litt mer frost-aktig ? Jeg har mange ideer, men orker jeg egentlig begynne på de ? Sukk. Så kommer vi til det siste punktet, nemmelig godteposene. Jeg elsker de, barna elsker de, alle elsker de.. Men hvorfor kan jeg ikke kjøpe ferdig laget ? Haha. Jeg er så utrolig redd for å glemme noen eller noe. Skuffet barneansikt føles som en kniv i hjerte - så målet er å unngå det <3

  .   

 • 1

  Kjære anonym

  Hei alle sammen !

  Anonym mener barna mine spiser alt for mye vafle, pølser og junk food. Det verste er at hun har helt rett. Denne måneden har vi kost oss masse, og det vises på bloggen. Vi grillet pølser når Amalie hadde bursdag, vi grillet pølser når vi var på besøk med en venn og i går grillet vi litt forskjellig. På lørdag spiste jentene vafle til lunsj, og en dag før spiste Kaila middag på en kiosk i Birkeland. Forferdelig.

  Men det som ikke kommer så godt frem på bloggen er at denne type mat ofte oppstår når vi er sosiale. Jeg skulle selvfølgelig planlagt litt mer, og funnet sunnere alternativ - men sosialiseringen skjer ofte uten forvarsel. Det er liksom bare en telefonsamtale, så sitter vi der :)

  .


  Kvalitetstid med tanta og Lene <3
   

  Det er heldigvis mange ting dere ikke ser. Som for eksempel at Kaila alltid har med seg en god, sunn lunsj på skolen - eller at Amalie alltid spiser en skål med cheerios eller havregryn til kvelds. Vi har ikke godteri liggende i skapene, og jentene spør alltid etter vann eller melk når de er tørst. Vi er ikke super aktive, men vi holder oss i bevegelse.

  Jeg skjønner at dere kan lure litt på kostholdet vårt, når det bare kommer bilder av usunn mat - men det er rett å slett fordi jeg trodde mat var litt kjedelig å lese om. Kameraet er ofte med når vi finner på noe sammen med andre, og da er jo kostholdet som det er. Haha. Kos, kos, kos.. Over hele linja ;)

  Men jeg lover at jeg skal bli flinkere til å dele litt mer fra den kjedelige hverdagen også. I morgen kommer der et innlegg som handler om matpakke, for akkurat nå er dette noe vi fokuserer veldig på. Kaila tilbringer ganske mange timer på skolen, og det er viktig at hun får i seg alt hun trenger. " Uten mat og drikke, duger helten ikke" <3

 • 1

  Vår og varmegrader

  Hei alle sammen !

  I dag har vi vert en tur til Grimstad for å tilbringe litt tid sammen med tante Kristin og Lene. Det ble grilling i solen, jordbær til dessert og helt til slutt litt fotball. En fantastisk ettermiddag spør du meg <3 Det er rart å tenke på at det ikke er mange slike dager igjen før vi flytter. Jeg kjenner jeg får litt kalde føtter. Det kommer til å være sykt vanskelig å reise i fra de. Sukk. Heldigvis kommer vi ned igjen på besøk, flere ganger :)

  .


  .

  .

  .

  .

   

 • 0

  Ikke perfekt..

  .. Men vi gjorde det sammen <3

   

  Jeg fikk i oppgave å tegne,

  Kaila fikk i oppgave å klippe ut innbydelsene

  og Amalie fylte arket med farger :)

   

   

  #mammablogg #mammablogger #blogg #blogger #prinsessemamma 
  #bursdag #barnebursdag #seksår #innbydelse #Hjemmelaget #frost #olaf <3

   

 • 0

  Prøver så godt jeg kan

  Hei alle sammen !

  Alle drømmer om å være den perfekte mamma for sine barn, og det er derfor jeg sitter her akkurat nå. Klokken er snart ett, og jeg er nesten ferdig med 17 invitasjoner. Det er bare en uke igjen til lille prinsesse skal feire bursdagen sin, og hun (som alle andre) har sine ønsker <3

   

  Her er hennes første ønske:
  .


  Hjemmelaget invitasjoner <3

   

 • 1

  Topptur til Kolåsen


  .


  .


  .


  .


  .


  .'


  .


  .


  .   

 • 0

  En fantastisk date

  Hei alle sammen !

  Som alenemor uten familie i nærheten er det utrolig vanskelig å finne på ting med barna hver for seg. Lillesøster slutter i barnehagen samtidig som storesøster slutter på skolen, og jeg har liksom ingen som kan hjelpe meg med henting. Tante Kristin hjelper selvfølgelig til, men hun befinner seg en halv time unna uten bil - så da blir det fort litt mer vanskelig.

  Jeg tror Kaila kunne ha godt av litt alenetid sammen med mammaen sin. Hun er alltid storesøster, hun må alltid ta hensyn og jeg merker at hun begynner å bli lei av det - så på fredag tok vi oss en liten "bare Kaila" ettermiddag :) Amalie skulle være med en venn hjem fra barnehagen, så da hadde vi noen timer for oss selv. Det gjorde ubeskrivelig godt..<3

   


  .


  .

  .


   

 • 2

  Unnskyld vennen

  Hei alle sammen !

  På torsdag våknet Amalie med et stort smil i ansiktet. "Mamma, mamma.. Der finnes en dør til himmelen. Vi kan reise bort å hente Aurora før barnehagen. Mammaen og pappaen kommer til å bli så glad. Vi må skynde oss. Hvor er kledene mine ?". Det stakk litt i mammahjerte, og tårene var mange når jeg fortalte henne at dette bare var en drøm <3

  Etter barnehagen måtte vi spasere oss en tur for å se om det var helt sant at døren til himmelen ikke fantes.. og jeg kunne se hvor skuffet hun ble når vi ikke fant noe. Hun skjønner ikke helt dette med døden, og stiller hundre spørsmål hver dag. Hvorfor må vi dø ? Hva skjer når vi er død ? Hvorfor dør små barn ? Hvordan vet man at noen er død ? Hva skjer om man våkner opp i kista ? Der er mange tanker, og enda flere følelser.

  Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe henne, men jeg er sykt dårlig på dette området. Jeg har ingen gode svar, jeg har ingen god forklaring og etter at pappa døde er følelsene helt ute av kontroll. Jeg klarer bare ikke snakke om døden. Derfor har jeg nå bedt om hjelp, jeg har funnet en prest hun kan snakke med og jeg håper at dette kan hjelpe henne videre.

  Før vi dro hjem tok vi turen innom Aurora for å si hei. Jentene blåste såpebobler, og Amalie fikk tenne på hjertelyset som hun kjøpte for sine egne penger. "Jeg trenger egentlig ikke kjøpe meg noe mamma, jeg har alt for mange ting allerede. Går det bra at jeg kjøper en gave til Aurora ?". Hun er et nydelig, lite menneske med et varmt hjerte. Før vi reiste hjem måtte vi blåse ut lysene, synge trollmors vuggevise og si god natt til den lille engelen som hun savner så sårt..

  .


  .

  .


  .


  .


 • 2

  Vår aller siste

  Hei alle sammen !

  I dag har vert en helt fantastisk dag. Jeg har hatt med meg tre søte prinsesser til Grimstad for å delta på vår aller siste "Gratis kulturlørdag" før vi flytter. Det er egentlig litt kjedelig, for akkurat dette arrangementet er vår favoritt <3

   


  .

  .

  .


  .

  .

  .

  .

  .


  .

 • 0

  Tøffeste jentene i gata

  <3

 • 2

  "Lykkelig den dagen du forsvinner"

  Hei alle sammen !

  I går ble jeg liggende å tenke litt før jeg sovnet. Jeg tenkte på en gammel venn som forsvant for noen måneder siden, og jeg tenkte på frykten som fylte kroppen. Det er egentlig litt rart, for dette er en venn jeg snakker med annen hvert år som jeg er heldig. Som dere skjønner er kontakten oss i mellom minimal, men det betyr ikke at denne vennen betyr mindre for meg enn andre venner. Jeg møter mennesker, jeg skaper minner, jeg lagrer følelser og jeg bærer de med meg videre. Det er ofte her jeg brenner meg. Jeg tviholder på vennskap som en gang var, jeg kjemper for vennskap som ikke er bra for meg og jeg oppretter vennskap der jeg føler at vi er nærmere enn vi faktisk er. Det høres sikkert kjempe rart ut, men det er bare sann jeg er <3

  Det var da jeg kom inn på tanken. Dersom jeg plutselig var sporløst forsvunnet, ville du vert redd for meg ? Hva om du våknet til nyheten om at jeg var død, ville du vert lei deg da? 

  Jeg er veldig dårlig på å fortelle menneskene rundt meg hva jeg egentlig tenker om de, og jeg er livredd for at jeg en dag skal våkne opp uten muligheten til å gjøre det. Det har skjedd før, og det kan skje igjen. Jeg har en far som døde av kreft, jeg har en gammel klassekamerat som ikke orket mer og jeg har en venninne jeg burde stilt opp mer for. Hvorfor sa jeg ikke noe før, hvilke tanker hadde de om meg, kunne jeg gjort noe annerledes, er dette min feil, viste de ikke at jeg brydde meg ? Det er lett å tenke på sanne ting når det er for sent. Der er så mange spørsmål jeg aldri kommer til å få svarene på, og det er min egen feil. Jeg burde vert flinkere til å inkludere, jeg burde vert flinkere til å beskytte og jeg burde vert flinkere til å fortelle hvor mye akkurat du betyr for meg.

  .


  -

  For noen uker siden var det jeg som var veldig langt nede, og jeg kjempet en kamp som ingen viste om. Jeg kom på feil fot med en gammel venn, og plutselig haglet det inn trusler på telefonen min. Jeg har selvfølgelig ingenting å frykte, og jeg vet jo hvorfor ting er som de er - men akkurat der å da var det utrolig tøft. Noen dager senere tok jeg med meg prinsessene mine på barneidretten, og en dame kom bort til meg. Hun sa ingenting, men hun la armene rundt meg. Det var en god, varm klem fylt med kjærlighet - og det var alt som skulle til. Kroppen fylte seg med glede, øynene fylte seg med tårer og jeg kunne føle ordene sterkere enn dersom hun hadde sagt det med ord. 

  Det er lett å glemme de menneskene som finnes rundt deg, når du går i din egen lille boble av smerte. Jeg hadde en uenighet med et menneske, som gjorde at en venn snudde ryggen til meg - men det betyr ikke at hele verden er i mot deg. Det føltes litt sann der å da, det skal jeg ærlig innrømme. Jeg bor i en liten bygd der alle kjenner alle.. bortsett fra meg da. Jeg var helt ny her, og ble gående alene. Tårer, sinne og frustrasjon. Jeg var storsett bare hjemme. Skulle jeg ut av huset, hadde jeg alltid blikket festet i bakken. Redd for hva andre skulle tenke, redd for hvilke blikk de skulle sende og redd for å ikke være bra nok. 
  .


  .

  Det er først nå i senere tid at jeg klarer å se alle de fine tingene med denne plassen. Jeg angrer ikke på at vi skal flytte hjem, for dette valget tok jeg på vegne av barna mine - men jeg angrer på at jeg ikke brukte tiden her nede bedre. Jeg var så redd for det vonde, at jeg glemte å se alt det gode. Jeg kommer alltid til å huske den fantastiske familien som tok oss inn når vi hadde det vondt, den andre familien som invitert oss med på ting og den fantastiske alenemammaen som forandret alt. Dette er mennesker som har støttet meg med gode ord, fine meldinger og en kopp kaffe når jeg virkelig trenger det. Dette er mennesker som fortjener en gullmedalje. Hadde vi alle vert like gode som de, hadde verden vert en fantastisk plass å være.

  Jeg har sett, jeg har opplevd og jeg har lært. Jeg vil være en person som alltid stiller opp for menneskene rundt meg, som inkluderer de som ikke kjenner så mange og som deler et smil med akkurat deg. Jeg vil være en person som ringer bare for å snakke litt, som sender en melding for å fortelle hvor verdifull du er og som deler den ene klemmen som kan forandre alt. Jeg vil være en person som hjelper andre på samme måte som andre har hjulpet meg <3

 • 2

  Planlegging av barnebursdag

  Hei alle sammen !

  Jeg sitter her å planlegger bursdagen til Amalie. Hun holder på med siste året i barnehagen - og da er tradisjonen at vi skal leie et lokale, invitere alle vennene og ha en magisk kveld. Kaila gjorde det når hun var seks, og Amalie skal få gjøre det nå. Det passer egentlig veldig bra med tanke på at vi skal flytte fra alle sammen <3


  992346_696559213736746_460052600_n

  Slik så det ut når storesøster feiret bursdagen sin
  sammen med bestevennen sin Lotta <3 

   

  Amalie skal ikke ha prinsesse Sofia, for hun er forelsket i en helt annen prinsessefilm - nemmelig Frost :) Jeg har søkt litt rundt på Internett for å finne ideer til bursdagen. Det er selvfølgelig Amalie som har siste ordet når det kommer til hvordan ting skal være, men jeg kan selvfølgelig drømme litt.

   

   

 • 2

  Du er fantastisk !

  Hei alle sammen !

  I dag er det søndag, og vi har vert en tur inn til tante Kristin. Nå er det bare en måned igjen til vi flytter, så derfor må vi bruke så mye tid som over hode mulig sammen med henne. Det kommer til å være utrolig vanskelig å forlate henne. Nå er vi jo vant til å ha henne i nærheten, og hjelpen hennes har vert gull verdt. Det ble taco, bowling og film denne gangen <3

     <3

 • 0

  Hjemmelaget fuglehus


  .


  .


  .

  .


  .

  .

  .


   <3

 • 0

  Bursdagen til Amalie

  Hei alle sammen !

  På fredag fylte Amalie seks år - og vi feiret henne med grilling på storesand, kake med twist på og gode venner som sprang rundt sammen med henne. Hun var så fornøyd med den store dagen sin, og det er det viktigste for meg. Hun fikk mange meldinger, og en del telefoner. "Tenk at så mange er glad i meg mamma" <3 

  Vi hadde egentlig ikke en eneste pakke til henne, for hun åpnet alle når vi feiret bursdagen hennes hjemme på Nordfjordeid - men etter en liten samtale med Kaila fant vi på noen små overraskelser som ville gjøre henne kjempe glad. Jeg pakket inn favoritt drikken hennes, sann at hun kunne kose seg med den i bilen på vei til Grimstad. Kaila åpnet tvist pakken, og plukket ut alle favorittene hennes der. Denne pakken ble faktisk dagens favoritt. Hehe. Etterpå svinget vi innom butikken for å kjøpe noen klemmer til den irriterende luggen hennes, og fant ut at den barbiedukken som hun har ønsket seg lenge var på halv pris. Det ble fire søte overraskelser til sammen :)

  Barnehagen hadde laget en blå krone til henne, og denne var dekket med frost klistermerker. I hånden hadde hun den magiske steinen som hun har snakket om i flere måneder, og i ansiktet hadde hun årets tøffeste smoothie bart. Det hadde vert en kjempe koselig dag i barnehagen, og nå gledet hun seg veldig til grilling på stranden. Vi fylte bilen med to skolejenter og to barnehagejenter før vi kjørte avgårde til Grimstad. Der stod Tante Kristin og Lene med ballonger, kake og blå Elsa lys med glitter. Vi er utrolig heldig som har de to i nærheten <3

  -

  -

  -

  -

  -

  -

  -


  -

   

 • 0

  Skuffet

  Hei alle sammen !

  Denne helgen har vert helt fantastisk så langt - men jeg må innrømme at jeg er sykt sliten akkurat nå, og da er livet litt ekstra tøft for å si det sann. Mange tanker, vonde følelser og en stor skuffelse over at jeg er tilbake her. Jeg har lovet meg selv at jeg skal ta bedre vare på meg selv, sann at jeg kan være den mammaen jentene fortjener. Fire og en halv time søvn, og full rulle det siste døgnet var ikke måten å gjøre det på. Jeg dunker hode i bordet, og håper at dagen i morgen blir bedre enn avslutningen på denne.

   

   

 • 0

  Vanskelig å tro

  HIPP HIPP HURRA FOR VERDENS BESTE AMALIE

  SOM FYLLER 6 ÅR I DAG <3

  .

  .


  Bare noen timer gammel <3

  .


  Stolt storesøster <3

  .

  .

  1 år :
  .

  .

  .

  2 år :
  .

  .

  .

  3 år :
  .

  .

  .

  4 år :
  .

  .

  .

  5 år :
  .

  .

  .

  6 år:
  .

  .

  Tenk at du nå er skolejente :)

  Hvor er den lille babyen min blitt av ?

  .

   

 • Marianne Hennoen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits