Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Jeg hater det !

Hei alle sammen !

I går skrev jeg det lange blogginnlegget, og var skikkelig stolt over meg selv. Jeg er ikke noe glad i mobilbloggingen, og derfor er det ganske stille på denne fronten. Jeg skal ordne med Internett i huset, men ting tar litt lenger tid enn jeg hadde regnet med. Jeg trykte på publiser, og da forsvant selvfølgelig internetten på toget. Hele innlegget forsvant, og det var ingenting jeg kunne gjøre med det. Jeg ble skikkelig sur, og logget ut av hele bloggen.

Jeg prøver å bli en mye flinkere blogger, men motivasjonen har liksom forsvunnet. Jeg har ingen ord som kan beskrive, jeg har ingen bilder som kan fylle opp innleggene og alt er bare skikkelig dritt fortiden. Jeg logger inn på bloggen flere ganger daglig, og tenker at i dag skal jeg oppdatere dere. Jeg begynner, jeg står fast og jeg slutter. Kanskje senere tenker jeg, og kaster mobilen bort på bordet. Det blir selvfølgelig ikke noe senere !

Jeg vil bli flinkere. Jeg skal bli flinkere. Jeg må bli flinkere ! Valget står mellom å blogge mer, eller gi opp hele bloggen. Det er jo ikke noe vits å ha en blogg som ikke blir brukt, og det er jo måte på hvor mange ganger noen gidder å trykke seg inn på en blogg som står stille. Jeg lover dere ingenting, men jeg skal prøve å bli bedre. Dere må gjerne komme med ønsker, spørsmål eller andre ting slik at bloggen blir bedre. I løpet av uken kommer det aller første leserinnlegget, og det gleder jeg meg veldig til <3

 

 

 • 0

  Å si hade er alltid like trist !

  Hei alle sammen !

  I dag har lillesøster siste dagen sin i Hokus Pokus barnehage. En fantastisk barnehage <3 Vi er glad for de tre årene vi har fått sammen, trist fordi vi ikke får se de hver dag lenger og utrolig takknemlig for alle minnene vi sitter igjen med. Jeg har ikke ord. De ansatte i denne barnehagen fortjener virkelig en stor klem. Så snille, så gode og pittelitt tøysete som Amalie bruker å si ;)

  Jeg sitter å ser igjennom bildene vi har fått,og det er utrolig rart å tenke på hvor liten hun var når hun begynte i denne barnehagen. Jeg husker jeg var så redd når jeg gikk i fra henne første gangen. Jeg måtte jo ta de ut av forje barnehage fordi jentene ble behandlet så dårlig -  og hadde da begge to hjemme i nesten ett år. Det var slitsomt, men jeg hadde vertfall full kontroll på hvordan jentene hadde det <3

  Men dette gikk som en drøm. Det har aldri vert snakk om å grue seg til barnehagen, og jeg har mistet telling på hvor mange ganger jeg må vente fordi "jeg skal bare..". Der står alltid noen å ønsker deg velkommen når du spaserer inn dørene om morgenen, og der er alltid noen som ønsker deg en fin dag videre når du går. Amalie syns det er godt å ha en voksen ved siden av seg når jeg spaserer ut av barnehagen, og det får hun hver eneste dag. Hun blir sett, hun blir hørt og der er mange som viser henne at hun betyr noe. "Nå har du vert borte lenge, og vi har savnet deg", "Så bra at du kom  i dag Amalie" og "Nå blir de små glad. Du er så flink til å hjelpe og passe på" <3 Jeg er veldig fornøyd med denne barnehagen, og kunne sikkert skreve tusen sider - men jeg tror jeg avslutter med å gi de terningkast seks ! Har du barn og skal studere i Grimstad ? Velg Hokus Pokus barnehage :D

   


  Jeg syns virkelig denne barnehagen fortjener noe helt spesielt, og har derfor nominert de til "Norges fineste pakke" <3 Dette gjør jeg for å vise hvor takknemlig jeg er for alt de har gjort. Både for mine barn og for alle andre. Hærlige smil, gode klemmer og fine samtaler <3 Tusen takk for tre fantastiske år, dere er gull verdt alle sammen :D Ta gjerne turen inn på www.norgesfinestepakke.no for å stemme, eller kanskje du vil nominere noen som betyr masse for deg ? 

 • 0

  Hverdagen er i gang :)

  Hei alle sammen !

  Da har vi akkurat kommet hjem, og jeg kjenner kroppen er skikkelig sliten. Vi har vert en tur på stranden i dag, og der møtte vi de søte naboene våre.  Planen var egentlig at vi bare skulle dukke oss litt, men barna koste seg så mye at vi bestemte oss for å grille noen pølser til middag. Vannet var sykt kaldt, men det stoppet ikke barna. De svømte rundt som noen fisker. Aaaah.. Jeg bare elsker sommeren..<3

  Etterpå tok vi oss en tur ned til Herefoss skolen for å delta på idrettslekene. Barna ble delt opp i to grupper - en med skolebarna og en med barnehagebarna. Jeg måtte være sammen med lillesøster, så det var ikke så mange av storesøster sine aktiviteter jeg fikk med meg. Litt kjedelig, men sånn er det å være alenemor. Klarer ikke følge med på alt. Hun hadde vertfall hatt det supergøy, og syns egentlig det var helt greit at mamma stod litt lenger borte. Store, tøffe jenta til mamma :) Lillesøster hoppet nesten 1.5 meter, kastet litt over fire meter og sprang superfort. Jeg var så utrolig stolt der jeg stod !!

   

   

  Dersom noen lurer på hva hun har i ansiktet,  så er det bare Amalie som har sminket henne til bilde.
  Hun gikk selvfølgelig ikke slik på trening ;)

 • 5

  Ble syk av å være lykkelig..

  Hei alle sammen !

  I to uker nå har jeg vert skikkelig uvel. Jeg har hatt vondt i magen, vert kvalm og ikke helt funnet roen. Først trodde jeg kanskje det var mye stress som gjorde dette, men etter en tur til legen har jeg funnet ut at grunnen faktisk er frykt. Jeg har det så utrolig bra fortiden, noe som er skikkelig uvant. Det har liksom aldri ordnet seg helt for meg !

  Når jeg flyttet til Grimstad skulle livet bli bra. Jeg hadde funnet oss en plass å bo, jentene hadde fått barnehageplass og jeg ventet på svar fra universitetet. Jeg var så klar til å begynne på nytt, og endelig få orden på livet mitt <3 Dessverre ble det ikke helt slik. Opptakskontoret ringte for å fortelle at jeg manglet en gym eksamen, og at jeg måtte vente enda ett år med å begynne på universitetet. Dette gjorde at jeg mistet barnehageplassen også, for denne barnehagen er bare for studenter. Det var utrolig kjipt, men tenkte at det kunne være godt for jentene å gå hjemme ett år sammen med mammaen sin !  Året etter fikk jeg endelig begynne, og det første året gikk sjokkerende bra. Jeg hadde egentlig planer om å bli sykepleier, men jeg har ikke mulighet til å jobbe turnus ? så da ble det forkurs på denne jenta. Jeg har jo generell studiekompetanse, så det ble bare to fag dette året. Barna storkoste seg i barnehagen, og vi hadde en fin flyt i hverdagen :) Plutselig ble det hastetur til Arendal for å operere ut en spiral på vandring. Gode venner stilte opp, så denne episoden kom vi oss fort over !

  Jeg kom ikke inn på første valget mitt, men jeg fikk begynne på en ingeriørlinje. Jeg var så glad, så stolt og så motivert. Dette skulle jeg klare, uten noe problem. Vi flyttet ut av studentblokken, og inn i en leilighet med tre soverom. Det var da brevet fra barnevernet dukket opp, og jeg fikk meg en skikkelig smell. Barnevernet var helt utrolig, og saken ble henlagt ganske fort ? men jeg var helt ødelagt. Jeg elsker jentene over alt på jord, og kan ikke skjønne hvor dette kvinnemenneske fikk all den dritten fra. Hun har ikke snakket med oss, hun har ikke besøkt oss og hun har ikke vist noe interesse for livet vårt her nede. Jeg skjønner det fortsatt ikke !

     Vi bor nå på Herefoss, jeg har fått meg jobb, Amalie har fått barnehageplass og Kaila skal begynne å samme klasse som bestevennen sin. Vi har hønsehus i hagen, og en katt som springer rundt i huset. Jentene er glade, trygge og har endelig begynt å sove hele natten. Der er ingen husvert over oss som lager lyder på natten, der er ikke vifte utenfor vinduet som høres ut som et spøkelse og der er ikke fulle mennesker som springer rundt. Vi har ett stort, fint hus på landet ? helt for oss selv <3 Jeg er så utrolig lykkelig, jeg er så forelsket og jeg har endelig kommet meg opp på bena igjen. Barna mine har forandret seg utrolig mye på bare to uker, og vi har aldri hatt det så bra som vi har det nå. Alt har liksom ordnet seg. Det er der frykten min kommer inn i bilde. Når kommer smellet ? Hvor kommer det ? Og hvor kraftig er det ?

   

   

 • 0

  Vi gjør ting vi ikke kan..

  Hei alle sammen !

  I dag har vi hatt en veldig rolig dag. Lillesøster er ikke helt i form, så da ble det ikke noe "kast loss ! Maritim familiedag i hasseldalen" på oss. Hun fikk ta med seg dyna inn på sofaen, og store deler av dagen gikk til film ! Storesøster ble faktisk super glad når jeg fortalte at vi skulle være hjemme i dag. Hun elsker det nye huset vårt, og hun tilbringer flere timer ute i hagen hver eneste dag. "Mamma. Er dette en drøm?" spurte hun meg en kveld. "Vi har det så fint her. Du er glad, vi er glad og jeg elsker denne plassen. Jeg vil bo her for alltid". Det varmer mammahjerte..<3

  Vi prøver å ha en familieaktivitet hver dag, og i dag ble det blomsterbeddet. Vi skal lage det kjempe fint her, så da måtte vi rydde litt. Vi ble ikke helt ferdig, men vi har vertfall begynt :)

   

 • 2

  Hadde jeg aldri trodd !!

  Hei alle sammen !

  Nå er det bare litt under en uke igjen til denne familien tar sommerferie, og vi gleder oss veldig. Det skal bli godt å slippe en time kjøring, pluss nesten fem timer venting. Litt trist er det jo at Grimstad kapittelet er over, men vi gleder oss til ett fantastisk liv på landet..<3

  I går overnattet vi med Anne - og det siste døgnet har vert fylt med sommervær, en tur på stranden, overnatting på trampolinen og mange koselige stunder. Vi spiste taco, såg Orange is the new black og sovnet på sofaen før klokken slo tolv. Det ble ikke noe godteri, og heller ikke noe cider. Det var kanskje ikke dette jeg hadde planlagt, men jeg må innrømme at det var himla digg ;)

  Jeg skal avslutte dette innlegget med å skryte litt av meg selv. I går spaserte jeg rundt på stranden i min helt nye, mørkeblå bikini - uten å tenke over hvordan jeg så ut. Her er det ingen sommerkropp for å si det sånn, og jeg tror ikke jeg har vist meg uten klær siden barna ble født. Jeg hater nemmelig kroppen min !! Men i går badet jeg, solte meg og koste meg sammen med familien min :)

 • 4

  Kontrakten er i boks :D

  Hei alle sammen !

  I dag var jeg en tur til Lillesand for å skrive under på kontrakten min. Jeg vet ikke om dere husker det, men for noen uker siden fikk jeg telefon om at jeg skal begynne å jobbe på Birkeland skole. Etter møtet fikk jeg med meg en perm som skal være hovedfokuset de neste to årene, og jeg kjenner jeg gleder meg til å begynne !!

  Etterpå tok jeg turen til Grimstad igjen for å se på sommershowet til Frivoll sfo. Kaila sluttet vel i April ? Men syns det var veldig gøy å se vennene sine fremføre. Noen sang, noen danset og noen spilte instrument. Jeg hadde litt problemer en stund, men jeg kom meg igjennom programmet uten å gråte. Kaila syns nemmelig det er skikkelig flaut når mamma gråter som en baby ;)

   

  Kaila ville ikke reise fra Therese, for de hadde bare fått leke en liten stund - så da tok jeg med meg alle tre barna på stranden. Det var ubeskrivelig deilig faktisk. Vi har hatt 25 grader i dag, og vi holdt nesten på å dø. Haha <3 

  Men nå skal jeg pakke overnattingskofferten til jentene, rydde leiligheten og kanskje se en film ? Litt usikker på om jeg klarer å holde meg våken ;) I morgen skal vi nemmelig overnatte med Anne, noe jeg gleder meg skikkelig til. Jeg tror denne fredagskvelden blir sykt digg..<3

 • 1

  Sommerfest i barnehagen

   

  Vi overrasket lillesøster med rose på sommerfesten,
  fordi vi er så stolt over henne :)

   

  «Mamma.. det var skikkelig flaut ! Du grein som en baby lenge før Amalie kom opp på sena..» - men eg var bare så utrolig stolt. Ikke bare av prinsessa mi, men av alle sammen. Vi har så mange vi er glad i, og alle var like flinke. Sommerfesten i år var veldig spesiell. Dette er nemmelig siste gangen lillesøster skal fremføre sammen med denne gjengen. Det er litt trist, for vi er så glad i Hokus Pokus barnehage.. men jeg tror hun får det fint i den nye barnehagen også <3

 • 1

  Dette er noe hun sent vil glemme..

  Hei alle sammen !

  Jeg kjører til Grimstad hver morgen, og hjem igjen når Kaila er ferdig på skolen - men i går kom vi oss ikke hjem før nærmere leggetid. Anne tok oss med bort på skolen for å vise jentene hva vernepleierne gjør. Amalie gikk forbi klasserommet rundt eksamenstid i fjor, og har drømt om dette siden. Dukker, plakater, sprøyter og mennesker som kan svare på alt hun lurer på. Jenta var helt i hundre <3

  Hun fikk måle blodtrykket, høre på hjerte sitt og delta på livets første førstehjelps"kurs" :) Jeg er så utrolig glad for at jeg har venner som kan hjelpe meg i situasjoner hvor jeg ikke har peiling. Jeg har selvfølgelig vert med på ulike førstehjelpskurs, men jeg har ikke nok kunnskap til å kunne lære det videre. Amalie er en person som stiller ganske mange spørsmål, og jeg er glad for at Anne var der å kunne svare på alt hun lurte på ! 

   

   

   

 • 0

  Barnasidrettsdag..<3

  Hei alle sammen !

  Denne helgen har bare sust avgårde. Vi hadde to fine jenter på overnatting fra lørdag til søndag, pluss at vi hadde to fine nabojenter som kom innom med vafler til alle sammen. Jeg har virkelig ikke ord. Ja det kan være en smule travelt med seks jenter som springer rundt, og der oppstår noen få konflikter i løpet av en dag - men jeg føler meg utrolig heldig som er omringet av så mange <3

  På søndag etter at vi hadde levert overnattingsbesøket tilbake til familien sin, og kjørt Camilla på flyplassen (sender henne mange gode tanker i dag, og krysser alt jeg har for henne) tok vi oss en tur til Fevik for å delta på barnas-idrettsdag. Jeg hadde egentlig glemt at dette var i dag,  så vi hadde litt for lite klær på oss. Når vi kom var det kjempe varmt, men etter femten minutt i kø for å sitte på hesten kom regnet :|

  Heldigvis var det bare ei bye som kom :) Vi satt oss inn for å spise noe mat, og når vi kom ut igjen var sola tilbake <3 Kaila møtte flere fra klassen sin, og fikk derfor springe litt rundt sammen med de. Amalie forelsket seg helt i Zumba, og ble stående der kjempe lenge. Ble ikke så mange bilder denne gangen, for glemte å lade mobilen min - men her kommer noen:

   

 • 0

  Vårt nye familiemedlem

  Hei alle sammen !

  I natt har storesøster overnattet med bestevennen sin - og jeg har overnattet på sofaen sammen med lillesøster og Lillipus <3 Vi var nemmelig til Birkeland for å hente vårt nye familiemedlem i går, og måtte sove sammen med henne i natt for at hun ikke skulle bli redd. Hun roper litt på mammaen sin, men jeg merker hun blir tryggere for hvert minutt !

  Denne gangen tenkte vi oss nøye om før vi skaffet oss en katt, og jeg stilte litt mer spørsmål før vi hentet den. Forje gang vi hentet oss katter endte vi opp med å betale for to villkatter som hadde en alvorlig magesykdom. Jeg hadde det ikke noe bra på denne tiden, og hadde ikke nok energi til å gi de den omsorgen de faktisk trengte - så vi måtte finne ett nytt hjem til de <3 Det var utrolig trist, men det beste for kattene !

  Jeg merker allerede at Lillipus er helt annerledes. Hun er selvfølgelig litt skeptisk til oss, men på en helt annen måte. Hun springer under spisebordet om hun blir redd, men kommer frem igjen etter noen minutter. Hun kan spise godteri av hånden vår, og hun hopper opp i sofaen for å si hei :) Hun er bare nydelig på alle måter <3

   

 • 0

  Dette kan jeg like :)

  Hei alle sammen !

  En dag igjen, så er det helg <3 I morgen kommer det to fine jenter på overnatting, og jeg tror jentene gleder seg veldig ! Vi har ikke kommet helt på plass i det nye huset, men vi nærmer oss. Kaoset kan jeg heldigvis låse inne på kjellerstua, for den trenger vi ikke sånn med en gang. Kaila har fått på plass tingene sine, og er veldig fornøyd. Vi skal male dette rommet, men tenkte jeg skulle gjøre det når hun er på ferie med pappaen sin. Lillesøster sover i min seng, og har det i grunn veldig fint. Sengen hun hadde før var bare lånt, så nå må hun få seg ny - og det får hun ikke før lønningen kommer inn :)

  Været er helt fantastisk i dag også. Jeg sitter ute i hagen med en kald Cola i hånden :) Kaila er på skolen, Amalie er i barnehagen og Candy springer rundt i hagen. Dette er hennes aller første tur ut, og jeg kjenner det kribler godt i magen. Jeg er fortsatt litt usikker, og var veldig redd for at hun ville stikke av. Hva gjør jeg da liksom? Hehe ! Men hun holder seg heldigvis i nærheten av huset sitt. Går egentlig bare rundt,  spiser litt og koser seg..<3

   

 • 1

  Hils på Candy :)

  Hei alle sammen !

  Livet mitt er så utrolig bra akkurat nå. Solen skinner, og barna har løpt rundt i hagen i hele dag. Vi hatt besøk av to fine jenter fra barnehagen, og litt ut på dagen kom nabojentene ned for å leke sammen med oss <3 Vi har fått opp trampolina som Amalie fikk til bursdagen, spist is og bare kosa oss !

   

  Jeg skulle jo egentlig fortelle dere dette i går, men tiden gikk rett å slett i fra meg. Vi har vasket og ordnet hønsehuset som står i hagen, og bare en time senere flyttet Candy inn. Jeg er ikke helt sikker på hvilken rase hun er, men jeg syns hun er kjempe fin ! Jentene syns dette er veldig spennende, og gleder seg til flere høner dukker opp. Candy er egentlig nabojenta si høne, men vi er så heldig at vi får lov til å passe på den. Kaila og Amalie skal få hver sin høne, slik at denne slipper å være alene - men vi må bare finne noen som har først :) 

   

   

  Candy har bare vert inne i hønsehuset, og jentene begynner å bli veldig utålmodig. De får selvfølgelig gå inn med mat og sann, men hun er ikke helt klar til å springe rundt i hagen enda. Hun må bli kjent med huset sitt først, sann at hun vet hvor hun hører hjemme :) 

   

  I dag når vi kom hjem fra skole og barnehage hadde der jammen kommer ett egg i rugekassa. Det må jo bety at hun liker seg her med oss ? Jeg skal ærlig innrømme at jeg var minst like gira som Kaila og Amalie - og der havnet fort ett bilde på instagram :) Så stolt da vettu !! Men nå skal jeg hoppe opp i sofaen, og bli liggende der til leggetid. Blir ikke så lenge, for skal tidlig opp i morgen ! Ønsker dere en fantastisk kveld videre <3

 • 0

  Kort ble plutselig lang

  Hei alle sammen :)

  Denne pausen ble vist litt lenger enn jeg hadde planlagt, og jeg har skikkelig dårlig samvittighet for det. Det har skjedd så utrolig mye i det siste, og vi gleder oss til å fortelle dere alt <3

  Akkurat nå sitter jentene ut i hagen med vårt første prosjekt. Noen som gleder seg til å høre hva det er ? Jeg forteller alt senere i dag ;) men nå må jeg ut å hjelpe til !

  Ønsker dere alle sammen en fantastisk ettermiddag..<3

 • Marianne Hennoen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits