Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Aktiv familie :)

Hei alle sammen !

Det er godt å være hjemme på ferie, men jeg må ærlig innrømme at det kan bli litt for mye god mat til tider - så på mandag ble vi med familien ut i hjelmelandsdalen for å gå en tur :) Det gjorde veldig godt for kroppen !

 

Koser oss på tur :)

 


Amalie passer på hunden :)

 

 

Møtte på noen søte dyr :)

 


Hva gjør Kaila ?

 


Aaaah <3

 


Snart fremme :D

 


Familiekos <3

 • 1

  Alle skulle hatt..

  ... En storesøster som dette

   

  I dag kan du sitte på rompa

  og gjøre så lite du vil,

  for nå er det du som skal feires

  med kake og sang og spill.

  I dag er du den beste

  av alle venner vi har,

  en stjerne av de sjeldne,

  et prakteksemplar!

  Refreg:

  Vi er dine venner i verden

  som bare vil deg vel

  derfor vil vi gratulere

  og ønske deg lykke og hell!  I dag var det bare en glede

  å dekke det flotteste bord.

  Vi håper du snart vil komme

  og øvde og sang i kor.

  I dag er det selve dagen

  da du ble født til vår jord.

  Vi løfter våre glass til

  en skål for din mor!  (Refreng)  I dag kan du kikke i speilet

  og smile fornøy til deg selv,

  for nå er det du som er sjefen

  fra morgen til sene kveld.

  Vi bærer deg på gullstol

  til dagen din er forbi.

  Du er en varmekilde

  et fyrverkeri!  (Refreng)


   

  I dag fyller verdens beste storesøster 29+1 år.

  Og vi ønsker henne en fantastisk dag !

   

   

  Alle forteller meg hvor sterk jeg. Den ene stormen etter den andre kommer snikende inn i livet, og jeg kjemper meg gjennom det hver eneste gang. Å gi opp har liksom aldri vert et alternativ for meg ! Men der er en ting dere kanskje ikke vet - og det er at jeg har et nettverk som aldri mister dekning. Et nettverk som kjemper seg gjennom hver en storm sammen med meg. De tørker bort tårene mine når jeg gråter, de løfter meg opp når jeg faller og de bærer meg på ryggen når føttene er for svake til å gå. Dette nettverket kalles familie !

  Storesøster spiller en viktig rolle i dette nettverket, og jeg kunne ikke klart meg uten henne. Hun ringer når stormen oppstår for å høre hvor kraftig den er, hun sender meldinger underveis for å minne oss på at vi ikke er alene og hun klapper i hendene når den er over. Hun heier på oss hver eneste dag, hun forteller meg ofte hvor stolt hun er over oss og jeg vet at hun alltid kommer til å være der for oss. Jeg er så utrolig glad for at akkurat denne jenta ble min storesøster ! 

  Jeg vet at den dagen pappa døde lovet storesøster at hun alltid skulle passe på oss, og jeg er hundre prosent sikker på at han nå sitter i himmelen med et stort smil i ansiktet. Han er nok veldig stolt <3 Stolt over barna sine som er så gode venner, stolt over familien som holder sammen og stolt over storesøster som er blitt så fantastisk god som hun er !

  Vi er så utrolig glad i deg Veronika !

   

   

  Da søstre ble til var
  tanken ganske klar
  For søstre har no' i seg
  som ingen andre har

  De har en hånd som hjelper
  De lytter og forstår
  De flykter ikke unna,
  men blir når andre går

  Derfor har vi søstre
  som må hylles spesielt
  og en av dem er nettopp deg
  du hverdagslivets helt

   

 • 4

  Da alt var nytt :)

  Hei alle sammen !

  Jeg fant noen mapper med bilder fra da vi nettopp hadde flyttet til Grimstad, og jeg bare må vise dere noen av bildene. Der finnes selvfølgelig tusenvis av bilder, for på denne tiden var jeg avhengig av kamera - men her er noen fra den første mappen. Se så små de var <3

   
  #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger
  #mamma #prinsessemamma #jentemamma #mammatilto
  #barn #familie #familietid #minner <3

 • 1

  En prins eller ei prinsesse ?

  Hei alle sammen !


  Når jeg var liten ønsket jeg meg mange barn. Jeg skulle finne meg en snill mann, og sammen skulle vi få syv barn. Kjønn hadde ingenting å si så lenge alle var friske og raske. Vi skulle bo i et koselig hus på landet med en kjempe stor hage. Vi skulle ha en liten lekeplass, vi skulle ha bær som barna kunne plukke, vi skulle ha grønnsakshager og vi skulle tilbringe mange kvelder i grillkroken vår <3


  Deler av drømmen har allerede gått i oppfyllelse. Vi bor nå i et stort hus på landet, og jeg har to fine prinsesser som fyller hjerte mitt med mye kjærlighet. Vi har to grønnsakskasser som jentene skal få lage til når den sesongen begynner igjen, og jeg skal se om jeg får kjøpt meg noen ripsbusker etter hvert <3


  Men drømmen har forandret seg litt. Jeg ønsker at deler av hagen skal brukes til høns, og jentene ønsker seg kaniner. Det er ikke noe vi prioriterer akkurat nå, men når jeg kommer opp i full lønn er dette garantert noe vi kommer til å vurdere. Mannen er ikke helt på plass heller, og jeg sitter ikke her med syv små barn. Det har seg nemmelig slik at jeg er veldig fornøyd med de to barna jeg har. De har samme mamma, og de har samme pappa - noe som betyr at de har akkurat samme utgangspunkt. Det fine med å ha helsøsken er at begge to må leve i samme verden. De reiser på samme ferier, de har samme økonomi, de har samme familie og uansett hva som skulle skje med meg (oss) så blir de sammen <3


  Jeg ønsker meg ikke flere barn akkurat nå, men sier ikke at jeg er ferdig for alltid. Gifter jeg meg med en mann som ikke har barn fra før og som har veldig lyst på sine egne, så kan det være at det kommer en baby til - men akkurat nå har jeg mer enn nok med de to jeg har <3

   

   

 • 2

  Gammel, ensom mannehater ?

  Hei alle sammen !

  Det var mange som lurte på om jeg var på leting etter en ny mann, eller om det ikke ble prioritert i en hektisk hverdag ? så jeg tenkte jeg ville dele mine tanker om akkurat dette. Det er nå 7 år siden jeg fikk hjerte mitt knust av min første kjærlighet. Jeg kommer ikke fortelle så veldig mye om hvorfor ting ble som de ble, men det var en vond opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Min fine lille familie gikk i oppløsning, og livet ble snudd på hode. Det var kaos alle veier, og det var i dette sekundet at jeg bestemte meg for å leve livet mitt alene. Jeg orket ikke gå igjennom samme greia flere ganger :|

  Det har egentlig gått veldig bra. Jeg har vert alene siden barnefar bestemte seg for å dra, men langt i fra ensom. Kaila og Amalie har holdt meg med selskap, og vi har blitt en helt perfekt familie. Det er ikke noe som gjør eg så lykkelig som å våkne opp til to søte smil <3 Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har levd helt alene siden den gang, men der finnes ikke noen som har fått tatt del i barna mine sin hverdag - rett å slett fordi jeg ikke ønsker å inkludere noen som kanskje ville forlate oss igjen. Jeg var redd, og ønsker ikke å utsette mine små hjerter for denne smerten.

   


  <3

   

  Men jeg har hørt at det er når du slutter å lete at drømmeprinsen dukker opp - og i noen situasjoner stemmer det veldig godt. Jeg kan ikke helt forklare det, men det er liksom noe som skjer med deg når du slutter å lete. Du slapper mer av, og er mer enn fornøyd med å bare være deg selv. Du har ingen du trenger å imponere, så presset blir mye mindre. Du snakker med alle, og får ett helt annet forhold til menneskene rundt deg <3 Du trenger liksom ikke plukke ut den som minner deg mest om drømmeprinsen, og legge hele energien din i han. Du trenger ikke le av vitsene, spise som en prinsesse eller prøve å finne ut om dere kan bli lykkelige sammen.

  Det er ikke bare menneskene rundt deg du får ett nytt forhold til. Du får et helt annet syn på livet, og du klarer å skape din egen lykke. Helt selv. For lets face it people, lykke betyr ikke å ha en mann. Lykke handler om så utrolig mye mer <3 Du blir ikke lykkelig med noen, dersom du ikke er lykkelig alene. Denne følelsen kommer når du er fornøyd med deg selv, og det livet du lever - uansett hvordan det er !

   

  Dette er min hverdagslykke <3

   

  Vi bor nå på landet, og jeg kjenner at prosentene med lykke som er i kroppen stiger for hver dag som går. Livet er ikke perfekt, men jeg kjenner at det faktisk kan bli det her. Birkenes kommune er så utrolig vakkert, og menneskene er superkoselige. Det er litt kjedelig å ikke være ferdig utdannet ennå, men jeg har en jobb jeg elsker. Der er så mye som har forandret seg i det siste, og det kjennes godt.

  Det å skulle leve uten en mann for alltid har også forandret seg. For første gang på syv år er jeg klar til å finne en mann som jeg kan dele livet mitt med. En mann som kan stille opp for meg og for jentene mine. En pappafigur som kan følge oss gjennom ulike opplevelser <3 Jeg sier ikke at jeg skal plukke med meg det første jeg ser hjem og introdusere han for barna - men jeg sier at tanken ikke skremmer meg lenger.

   

   

  Men for å svare skikkelig på spørsmålet så prioriterer jeg ikke leting i hverdagen. Jeg er ikke den som springer rundt på date, og jeg er heller ikke den som drar med meg gutter hjem fra fest - men jeg kan gjerne ta meg en tur til Birkeland for å drikke en kopp kaffe. Det er nemmelig der oppmerksomheten min er for øyeblikket :)

  Det er fortsatt mange ting jeg ikke vet, og det er mange sider jeg må bli kjent med - så det er ikke godt å si hvordan dette kommer til å gå. Der kommer selvfølgelig et innlegg om dette senere, men nå skal jeg lage litt middag. I morgen skal jeg svare på om jeg ønsker flere barn, og hvorfor/hvorfor ikke. Det kan bli spennende <3 Trykk gjerne på liker under innlegget om du vil ha flere slike innlegg !

   

  #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger #mariannehennoen #mammatilto #jentemamma #prinsessemamma #jenter #prinsesser #barn #familie #spørsmål #tema #kjærlighet #kjæreste #mann #lykke <3

 • 0

  Nysgjerrigper :)

  Hei alle sammen !

  Det har dukket opp noen spørsmål på bloggen igjen, og denne gangen skal jeg prøve noe nytt. Jeg kommer ikke til å kopiere inn spørsmålene og svare kort på hver enkelt. Jeg vil heller lage ett helt innlegg som handler om det dere lurer på :)

  I går fortalte jeg dere om tatoveringen min, og i kveld kommer det et litt mer privat innlegg som handler om "min bedre halvdel". Syns du dette høres spennende ut, må du gjerne trykke liker under innlegget - eller følge oss på facebook <3

   

 • 4

  Merke for livet..

  Hei alle sammen !

  I går var det noen som hadde mange spørsmål om tatoveringen min, og her kommer svaret. Jeg har alltid ønsket meg en tatovering ? men jeg var så usikker på hva jeg ville ha, og derfor bestemte jeg meg for å vente en stund. Jeg ville ha en tatovering som betyr noe for meg, og som jeg kan skjule dersom det skulle være nødvendig. Det finnes situasjoner hvor en tatovering ikke passer så godt inn, så da er det jo fint om den kan gjemmes under en genser eller ei bukse.

  For over ett år siden hadde jeg besøk av Tanita, og vi ble sittende å snakke om tatoveringer. Jeg hadde ennå ikke bestemt meg, men etter å ha søkt rundt på Internett en stund hadde jeg plutselig tjue tatoveringer som jeg likte liggende på telefonen. Det kriblet i hele kroppen <3

  Det tok ikke mange timene før vi plutselig hadde time hos Urban Art i sentrum ? trykk her for å komme til facebooksiden. Tanita hadde store planer om at jeg skulle være først, men jeg klarte heldigvis å snike meg unna. Jeg holdt seriøst på å stryke med, og det hjalp ikke at hun sammenlignet tatovering med å brenne seg på en lighter.

   

  10508371_752560698136597_409152378_n
  10514906_752560711469929_618938610_n

  Tøffa <3

  .

  Men jeg tok meg sammen, hoppet opp i stolen og har nå verdens fineste tatovering på leggen. Den ble kanskje litt større enn jeg hadde sett for meg, men det gjør ingenting <3 Mamma ble ikke så veldig fornøyd når jeg viste henne hva jeg hadde gjort. Ikke fordi hun syns den var stygg, men fordi hun ikke liker tatoveringer sann generelt.

  Jeg valgte ikke noen av de tjue som lå på telefonen, for jeg ville ikke ha noe som alle andre har. De er selvfølgelig veldig fine, men for meg er de ikke spesielle. Jeg ønsket noe som kunne minne meg på hva jeg har hvert igjennom. Noe som viser at jeg er sterkere, og at jeg ikke er en person som gir opp. Jeg ønsket ett symbol for kampen jeg har vert igjennom, og for kampene jeg kommer til å kjempe !

  Uansett hvor mye motgang jeg opplever. Uansett hvor mye smerte dere velger å påføre meg. Uansett hva som måtte skje i fremtiden..

   

  Jeg gir aldri opp !
  .

  10517069_752580314801302_265124736_n

  10487664_752582544801079_1211418534_n

  10526623_752650058127661_721828365_n

  10528131_753262698066397_128986499_n

  «Unbreakable» <3

 • 8

  Frk Heitmann !!

  Hei alle sammen !

  Jeg trodde faktisk aldri dette kom til å skje, men i dag skal jeg skrive mitt aller første innlegg om en toppblogger. En toppblogger som har fått utrolig mange vonde kommentarer rettet mot seg selv og barna. Jeg vet at hun er en offentlig person, og at mange mener hun må forvente det som kommer i hennes retning. Hun sier mye som jeg ikke er helt enig i, og hun viser mer på bilder enn jeg ville gjort - men det er ikke vanskelig å se at hun elsker barna sine <3

  Det alle snakker om akkurat nå er at hun venter barn nummer tre. Hun er alene, og har ingen kontakt med barnefar. Der er utrolig mange mennesker som kommer med stygge kommentarer, og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor. Et barn er en gave, og dets verdi kan ikke måles noe annet sted enn i hjertet <3 uansett situasjon !

  Jeg har stått der hun står, og jeg vet hvor tøft det er. Du må gå gjennom en graviditet helt alene, og samtidig være en god mor for de du allerede har. Jeg hadde bare en prinsesse springende rundt, pluss at jeg hadde en fantastisk familie som støttet meg igjennom alt. Denne jenta har to barn som springer rundt, og en familie langt unna. Det krever styrke. Mye styrke !

  Jeg kjenner henne ikke, men jeg er så utrolig stolt over alt hun klarer. Så mange hindringer, så mange stygge kommentarer og en hverdag helt alene. Hun gjør en helt fantastisk jobb, og det lyser kjærlighet lang vei. Barna er utrolig heldig som har en mamma som alltid setter de først <3 At hun er sliten ? Ja det må hun for guds skyld bare være. Dere aner virkelig ikke hvor mye arbeid den jenta gjør, og hvor mange følelser hun sitter med ! 

   

   

  Du gjør en fantastisk jobb Rannveig !

  Jeg heier på deg <3

   

   

 • 0

  Elsker når det skjer...

  Hei alle sammen !

  I dag er hele familien hjemme. Vi har unngått mennesker med tette neser, hoste og andre influensa symptomer i flere uker nå - men har vist ikke klart å komme oss unna det stygge viruset. Hvordan jeg vet det ?

   

  Sju sikre tegn på influensa:

  Feber 

  Føler deg slapp 

  Har hodepine

  Frysninger 

  Muskel- og leddsmerter 

  Sår hals 

  Tørrhoste 

   

 • 1

  Slik ser min dag ut !

  Hei alle sammen !

  I dag tenkte jeg vise dere hvordan min dag som alenemor ser ut. Jeg har mistet telling på hvor mange ganger jeg har sovnet samtidig som jentene. Det er hardt å stå opp klokken seks, det er hardt å tilbringe halve dagen på jobb og det er hardt å skulle være en god mamma når jeg kommer hjem sliten - men jeg er veldig glad for at jeg har alt jeg har <3 To prinsesser som elsker mammaen sin over alt på jord, en jobb som gir penger inn på konto hver måned og en hverdag som faktisk betyr noe ! 

   

  06.00 - Da ringer alarmen på telefonen.

  Jeg har da under en time på å dusje, gjøre meg selv klar, lage niste og frokost, finne frem klær til prinsessene, gjøre de klar, mate katten og komme oss ut i bilen. Det bruker å gå ganske greit, men noen ganger stresser vi. Det kommer helt ann på hvor fort jeg kommer meg ut av sengen, og hvilke humør vi er i ;) Klokken ti på syv må vi kjøre fra Søre, og mot sentrum..

     07.00 - Lillesøster er på plass i barnehagen

  Uten sko og uten jakke. "Jeg trenger det ikke" sa hun, og spaserte inn i barnehagen. Heldigvis har hun en supersnill storesøster som ordner opp <3

   

  07.30 - Går skolebussen til storesøster

  Så da må vi være tilbake til Søre :) Det blir forferdelig mye kjøring, men akkurat nå blir det sann. Jeg ønsker ikke at hun skal stå en halvtime alene på skoleplassen, og hun syns det er skummelt å ta bussen alene. Denne hverdagen er ny for oss alle, så derfor velger vi å ta det litt rolig !

     08.05 - Da begynner jeg på jobb

  Jeg må kjøre i tjue minutt før jeg er fremme på jobb, og det er i grunn veldig koselig. Jeg hører litt på radio, og drikker en kopp kaffe. Jeg har verdens søteste "ut på tur" kopp, og jeg kjenner livet blir noen hakk bedre hver gang jeg ser den. Det er også veldig koselig å høre på morgenklubben med loven & co :)

   

  15.30 - Da setter jeg nesa hjemover.

  Det er veldig viktig at jeg kommer meg i bilen så fort som mulig. Storesøster har bare tid til fire, og det tar nesten en halvtime å kjøre helt til sentrum - så jeg kan ikke ligge så mange minutt bak skjema for å si det sann. Det verste som finnes er veiarbeid og campingbiler som ligger tjue under fartsgrensen. Da blir jeg skikkelig irritert !

      

  16.00 - Storesøster blir hentet på SFO

  Hun står som regel klar utenfor skolen når jeg kommer.

   

  16.16 - Lillesøster blir hentet

  Hun er aldri klar. Hun springer alltid bak huset når jeg kommer, og jeg må da prøve å fange henne. De andre barna blir med for å hjelpe meg, og vi ler like godt hver gang <3

   

  16.30 - Da er vi hjemme igjen 

  Da er da alt begynner. Vi skal lage middag, vi skal gjøre lekser, vi skal rydde opp og vi skal kose oss litt før det er natta. Timene springer avgårde, og plutselig er det leggetid. Dette er faktisk eneste tiden vi får sammen, så vi må nyte den <3

   

  18.00 - Da spiser vi litt kvelds.

  Blir ofte bare en yoghurt eller noe annet lett. Vi har jo nettopp spist middag ;)
  Dette får de lov til å spise forann tven !

   

  18.30 - Da må jentene gå på badet, og så er det natta.

  Dette er noe som tar lang tid. Det er først litt tull, så litt alvor <3 Jentene pusser tennene sine selv først, og så kommer mammatrollet for å se at alt er gjort skikkelig. Jeg er så sliten på dette tidspunktet, at det ofte bare blir en nattasang. Vi prøver å sette av tid til lesing på tirsdager og torsdager - men jeg må innrømme at dette ofte faller ut. I helgene derimot leser vi mye <3

   

   

   

  19.00 - Jentene ligger nå i sengene sine, og jeg får litt tid for meg selv. Vi er borte hele dagene, så da går kveldene til husarbeid. Noen kvelder klarer jeg å snike inn litt oppgaveskriving også. Kommer litt ann på hvor mye jeg må gjøre i huset. Ofte sovner jeg på sofaen før klokken er ti <3

 • 10

  Jeg sitter her å gråter for meg selv..

  Hei alle sammen !

  På facebook deler vi mange forskjellige filmer. Noen er triste, noen er vonde og noen er veldig fine. I dag kom jeg over en mamma som forteller sønnen at han skal bli storebror, og reaksjonen er helt fantastisk. Dette gjorde at jeg ble sittende å se på forskjellige slike filmer. Damer som forteller det til mannen sin, foreldre som forteller det til barna sine og par som forteller det til de kommende besteforeldrene. Så mange fine reaksjoner, og tårene bare presser på. Glade, fine mennesker som venter på en veldig spesiell gave. Jeg blir så rørt <3 Litt dumt at jeg allerede har fått mine barn, for hadde vert morsomt å se hvordan familien hadde reagert dersom jeg fortalte det på denne måten :)

   

   

 • 2

  Sett noe så nydelig ?

  Hei alle sammen !

  I dag er det tirsdag, noe som betyr full rulle hele dagen. Vi kjører til Grimstad rett etter barnehagen, og spiser middag i leiligheten til tante Kristin. Det syns jentene er veldig koselig <3 Det ble ikke helt slik denne tirsdagen, for tante skulle på studentcruise - men sann til vanlig bruker vi det. Etterpå bruker hun å være med oss opp i hallen for å se Amalie turne. Det betyr så utrolig mye for oss alle :)

  Jeg er så utrolig stolt over denne lille jenta. Hun er så nydelig der hun springer rundt i den rosa turndrakten sin, og smiler fra øre til øre. Det er ikke vanskelig å se at hun er lykkelig <3 

   


  Dette er min favoritt turner <3

 • 6

  Dere vil ikke tro det !!

  Hei alle sammen !

  I dag har vert en dag med mange følelser. Jeg begynte dagen med å levere jentene sann som jeg alltid gjør, og reservetanken lyste i mot meg. Jeg hadde egentlig planer om å fylle i går, for da bruker de å sette ned prisen - men det glemte jeg selvfølgelig :| Men jeg kom meg heldigvis helt frem til bensinstasjonen..

  Lykkelig parkerte jeg bilen ved bensinpumpen, og åpnet luken til der minibankkortet mitt bruker å ligge - men tror dere ikke der var tomt ? Jeg stresset rundt i bilen, gravde i alle lommer og snudde veska på hode. Prøvde å huske hvor jeg brukte det sist, og hvilke klær jeg hadde på meg. Fuck. Det ligger i vinterjakken min som henger oppe i gangen ! Da viste jeg faktisk ikke om jeg skulle le eller gråte !

  Hva gjør man da ? Jeg hadde ikke nok bensin til å hente minibankkortet mitt, og jeg hadde ikke penger til å fylle bensin. Sukk. Det er bare så typisk meg dette. Heldigvis jobber det en kjempe hyggelig mann inne på bensinstasjonen som hadde en løsning til meg. Jeg kunne fylle nå, skrive ned noen opplysninger og komme innom før jeg dro på jobb i morgen for å betale. Jeg hadde lyst å hoppe rundt halsen på han. Så glad ble jeg <3 (Kjørte forresten tilbake til Birkeland etter at jeg hadde hentet prinsessene for å betale :p )..

  Når jeg kom på jobb hadde jeg årets hodepine.. Kaffekoppen lå igjen i bilen, lunsjen min lå igjen på kjøkkenbordet og medisinen min lå i den andre vesken. Jupp, det var en sann type dag !! - Og da gjorde det ekstra godt å komme hjem fra jobb til verdens fineste blomster. Jeg har virkelig ikke ord. Farmor har ett hjerte av gull, og vi er så utrolig heldig som har henne i livet vårt. Hadde egentlig tenkt å sende henne en kjempe fin takkemelding, men på grunn av store mengder regn de siste dagen har telefonen bestemt seg for å klikke litt. Selvfølgelig akkurat i dag. Skjermen ruller, og ingenting funker som det skal !

  Så da avslutter jeg dette blogginnlegget med å si:

   

   

  TUSEN, TUSEN TAKK FOR FINE BLOMSTER.

  DU ER BARE HELT FANTASTISK <3

   

 • 2

  Min kjære mor !

  Hei alle sammen !

  I dag vil jeg utbringe en skål for min kjære mamma som fyller år. Jeg skulle gjerne reist hjem en tur for å feire henne, men på grunn av avstanden går ikke det - så i år måtte vi nøye oss med en videosamtale <3 Det var utrolig godt å se henne igjen, men veldig kjedelig at vi ikke kunne gi henne en klem. Vi savner henne veldig !

  Mamma er en person jeg ikke kunne klart meg uten. Hun er den som løfter meg opp hver gang jeg faller, og hun er den som bærer meg rundt til jeg er sterk nok til å gå selv. Jeg har opplevd en del på mine tjuefem år, og det er alltid mamma som har vert der når ting blir vanskelig <3 

  Jeg skulle ønske mamma kunne se seg selv gjennom våre øyne, for da ville hun sett hvor spesiell hun er. Hun har ett stort hjerte med plass til oss alle. Jeg er så utrolig glad i mammaen min, og gleder meg til å tilbringe høstferien sammen med henne. Det er alltid like godt å komme hjem !

   

  En mors kjærlighet

  er en kjærlighet

  ingen glemmer. ♥

   

 • 0

  Noen sier flaut..

  Hei alle sammen !

  I dag skal jeg fortelle dere om en ting som har gjort sommeren vår mye lettere. Min overgangsstønad tok slutt i juni, og den nye jobben min begynte ikke før i August - noe som betyr at vi ikke akkurat har svømt i penger denne sommeren !

  Jeg har lest mange innlegg som handler om #sommerferie og #økonomi. Fortvilte mødre som forteller hvor vondt det er å ikke ha råd til å reise rundt slik som alle andre, lærere som ikke får spørre barn hvor de har vert denne sommeren og at hjemmeferie ødelegger barna. Jeg valgt å ikke blande meg. Vi reiser hjem til besta hver sommer, og barna gleder seg like mye hvert år <3 Det handler ikke om hvor du er, men om hvem du er sammen med. Det handler om lange dager på stranden, gode venner og spennende opplevelser. Det har alltid vert min mening !

  Men i år fikk jeg oppleve hvordan det er å være en mamma uten penger, og det er faktisk tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg er så takknemlig for at jeg har en fantastisk #familie som har hjulpet meg gjennom denne tøffe tiden. Det er vondt å gå igjennom en sommer uten å kunne gjøre noe, det er vondt å se at barna dine må spise tørre skiver på stranden, det er vondt at vi alltid må ha vann i drikkeflasken, og det er vondt å ikke kunne kjøpe en is på butikken. 

  Nav har også hjulpet meg en god del - selvom de ikke nektet å gi meg sosialstøtte. Jeg fikk noe som heter #opplevelseskortet, og det var i grunn det jeg skulle fortelle om nå :)

   

   

   

  "Grimstad kommune i samarbeid med NAV Grimstad har høsten 2012 innført opplevelseskortet for barn og unge fra lavinntektsfamilier. Samtidig gis det også en mulighet til å dekke kontingent for en valgfri aktivitet. Opplevelseskortet gir barn mellom 2 og 16 år gratis adgang til kultur- og fritidsaktiviteter.

  Opplevelseskortet består i at barn og unge fra #lavinntektsfamilier får muligheten til å delta på aktiviteter og kulturopplevelser gjennom et antall gratisbesøk sammen med ledsager på en rekke brukersteder i #Grimstad og omegn.

  De brukerstedene som per i dag er med er FK Jerv, Amazon FK, Dyreparken, Riksteatret Grimstad kulturhus og Grimstad svømmehall.
  Disse brukerstedene har vist en fin holdning til tiltaket ved å stille opp.

  Samarbeid med #NAV
  Kulturtjenesten i Grimstad samordner og administrerer tiltaket. Utdeling av kort skjer gjennom NAV Grimstad, som også velger ut brukerne.

  Dekke av kontingent
  NAV Grimstad informerer også brukerne om mulighet for dekke av kontingent til en valgfri aktivitet. Her kan man også søke om støtte til utstyr i forbindelse med valgt aktivitet. Se link til skjema nederst på denne siden.

  Om dette kan være aktuelt for din familie ta kontakt med NAV Grimstad."

   

   

  Dette kortet har betydd veldig mye for oss. Vi har fått muligheten til å gjøre ting vi ikke har hatt råd til. Jentene har fått en dag i #dyreparken, de har fått ti turer i #svømmehallen, de har fått tre turer på #kino, noen turer på #vitensenteret og der er flere aktiviteter som jeg ikke husker i hode. Ord kan ikke beskrive hvor fantastisk det er å kunne gjøre ulike ting sammen med prinsessene mine, selvom økonomien sier nei. Det gjorde at denne sommeren ikke ble så ille allikevel <3

  Nå har jeg endelig begynt å jobbe, og ting er ikke like vanskelig lenger. Jeg får penger inn på konto hver måned, og dette er penger som jeg har tjent selv. Utrolig deilig spør du meg :)

  Jeg er heldig som bor i #Norge, jeg er heldig som har en så fantastisk familie og jeg er heldig som har fått dette kortet i en vanskelig periode <3

   

  I går tok vi oss en tur til Grimstad for å se #KarstenOgPetraPåSafari :) Ett klipp betyr en voksen og ett barn - så da tok vi med oss #tante Kristin <3 

 • 4

  Barnas Verdensdag 2015

  "En gang i året stopper verden opp en liten stund og bretter seg ut i all sin prakt på Fagskolen. Verden har favnen full av sang, dans, musikk og kunst og vil at du skal være med å gjøre den enda mer fargerik.

  Barnas verdensdag arrangeres for tredje gang i Grimstad og i år som før er det et stort spenn i arrangementene våre. Herbie kommer tilbake med sin streetdance fra Uganda, det blir trommekurs, kus i kurdisk dans og mye, mye mer.

  Barnas verdensdag er gratis og åpent for absolutt alle!"

   

  (Bilde lånt fra facebook)

   

  Vi måtte selvfølgelig få med oss dette i år også. Gratis kulturlørdag er blitt en av våre favoritter <3

  I år hadde vi med oss tante Kristin, og jeg må innrømme at det var utrolig godt. Da slapp jeg bekymre meg over hvor ungene var hele tiden, for da hadde vi ansvar for hver vår. Ord kan ikke beskrive hvor heldig vi er som har en tante i nærheten. Tusen takk for hjelpen !

  Det ble en fantastisk dag med mange spennende opplevelser. Amalie var veldig redd for å ikke få med seg alle aktivitetene - så hun sprang rundt som en tulling, og jeg var den som måtte springe etter :) Kaila og Tante Kristin konsentrerte seg om noen få aktiviteter, og brukte god tid.

   

   

  Her kommer noen bilder:


   

   Kurdisk dans:   

  Verksted

  Hårfletting


   

  Tatovering:   

  Ny bestevenn
   

  #bvdgrimstad <3

 • 2

  Hva syns dere ?

  Hei alle sammen !

  I går var jeg en tur til Birkeland for å fikse litt på håret. Egentlig skulle jeg bare klippe tuppene, og lage litt fasong på håret - men plutselig kom jeg ut fra frisøren sann som dette:

   


 • 0

  En fin belønning !

  //En gave

  Hei alle sammen !

   

  I dag har vert en helt fantastisk dag. Lillesøster har hatt besøk av en ny bestevenn fra barnehagen, og tiden bare suste avgårde. De lekte så utrolig fint sammen, og jeg merket nesten ikke at de var her :) Det er godt å se at hun har funnet seg til rette i den nye barnehagen, og at det sosiale nettverket hennes vokser <3

     Når han hadde reist hjem suste vi til Birkeland. For noen uker siden takket jeg ja til ett lite oppdrag, og som belønning fikk jeg ett kort med noen kroner på <3 Kortet ble brukt på Tingeling Frisørsalong - og det var to veldig fornøyde jenter som spaserte hjem en time senere :) Lillesøster fikk hull i ørene, og jeg klippet bort litt hår. Bildene kommer i morgen !

 • 6

  Enda en !

  Hei alle sammen !

  Dagen i dag ligner veldig på dagen vi hadde i går. Eneste forskjellen er vel at jeg ikke måtte kjøre hele veien til Grimstad for å levere Kaila og Amalie til tante Kristin. Denne gangen fikk de være med meg til Birkeland <3 Jentene storkoste seg på lekeplassen, og jeg fikk fem nye sider inn i permen min. Hipp hipp hurra. Det er godt å endelig kunne begynne. Jeg har fortsatt to år på meg, men kjenner jeg stresser litt allerede !

   

 • 4

  Fire spørsmål, fire svar :)

   

  Har du lyst å legge ut videoblogg av deg selv og/eller barna?😊

  Det kommer ikke noe videoblogg med det første. Det kunne sikkert vert gøy å prøve en gang i fremtiden, men akkurat nå mangler jeg alt for mye utstyr. Det er liksom ikke bare å ta opp telefonen med det superdårlige kameraet, og lage en videoblogg :)

   

  Kva skjedde med den kvite nusslige pusen dåkke hadde og den søte voffsen?

  Dette er ett trist kapittel, og Amalie gråter litt hver kveld på grunn av savnet etter godjenta vår. Bella kom til oss bare noen uker gammel, og var sammen med oss i ett år. Vi elsket henne over alt på jord, men vi kunne dessverre ikke beholde henne. Hun var født med en sykdom som gjør at hun hadde det veldig vondt. Hun kunne ikke gå langt på grunn av smertene i bena, og hun må gjennom flere operasjoner for å bli frisk igjen.

  Hjemme hadde vi to små barn som elsket å løfte på henne, som elsket å kose med henne og som ikke klarte å holde seg borte i lengre perioder. En operasjon ville bety mye smerte, det ville bety rolige dager og det ville bety mye tid til trening. Der var så mye jeg ikke kunne gi henne med to små barn, og lange dager på jobb. Derfor fant vi en kjempe koselig familie som ville gi henne alt hun trengte <3 Vi kommer til å holde kontakten, vi kommer til å gi henne noen overraskelser innimellom og de er flinke til å holde oss oppdatert !

   


  #Savn <3

   

  Sanderpus derimot er en litt mer irriterende historie på, for jeg tror han ble kidnappet av en nabo. Hun sier selv at hun hentet katten på en gård - men det er en smule merkelig at vår er borte, og at hennes er prikk lik. Den har tilogmed samme arr under øye som vår hadde !

   

  Hørte at du og (*-*) venter barn. Når er termin ? Eller har dere mistet ? Resten av kommentaren er sensurert !

  Jeg vet ikke hvor du henter informasjonen din fra - men du burde kanskje vurdere å finne deg en annen plass å hente sladder ;) 

   

  Hvor mange kjærester har barna dine fått møte ? Resten av meldingen er sensurert.

  Vel.. Ingen :)

      

 • 5

  Ikke nok tid :|

  Hei alle sammen !

  I dag har jeg nesten ikke sett barna mine. De har vert en tur til Grimstad for å tilbringe litt tid sammen med tante Kristin <3 Og jeg tok turen til Birkeland for å være med på dagens møte ! Det er tøft å være borte fra prinsessene mine hele dagen, men spennende å oppleve noe nytt :) 

   

   


  #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger #mariannehennoen #mammatilto #prinsessemamma #mamma #alenemor #familie #barn #lærling #jobb #møter #spennende #nytt <3

 • 6

  Anonyme mennesker !

  Hei alle sammen !

  Det dukker stadig opp kommentarer fra anonyme mennesker som har mye på hjerte, men av personlige grunner ønsker jeg ikke å gjøre de synlige på bloggen. Jeg har ikke noe i mot at dere stiller meg spørsmål, men anonyme mennesker blir ofte litt for tøffe i trynet når de kommenterer. Derfor tenker jeg at det kanskje er lurere å velge noen få spørsmål som jeg ønsker å svare på. Allerede i morgen skal jeg plukke ut fire spørsmål som dere har kommet med, så det kan bli spennende :) Jeg skal tilbringe formiddagen på jobb, og ettermiddagen på møte - så dere kan stille spørsmål helt frem til klokken åtte i morgen kveld <3

     #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger

  #prinsessemamma #mamma #mammatilto #alenemamma

  #familie #barn #spørsmål #anonym 

   

 • 4

  #Nattinaturen

  Hei alle sammen !

  Jeg vil gjerne begynne dette innlegget med å si tusen takk til Barnas turlag - Grimstad for ett fantastisk døgn på Groos 

   

  Lørdag 5. september sov "hele" Norge ute, og oss kunne du finne på Groos sammen med 78 andre mennesker. Det var helt fantastisk, og vi gleder oss allerede til neste gang :)

  Jeg klarte ikke finne den skikkelige soveposen min, så det ble sommerpose på meg denne gangen - og det var sykt kaldt. Heldigvis har jeg alltid med meg jakken til pappa når jeg er på tur, så da kom jeg meg igjennom natten. Merker at ønskelisten min fyller seg opp med ulike ting som kan være lurt å ha med seg på tur !

  Jentene har veldig gode soveposer, og de har allerede fått seg en søt liten samling med skikkelige turklær. Dette gjør at de har lagt sin elsk på campinglivet. Det er viktig at barna får en god start på friluftslivet, og at de har alt de trenger til slike turer - så får jeg heller kjøpe ting til meg selv senere.

  Men nå skal jeg legge prinsessene mine, så da avslutter jeg innlegget med noen bilder fra overnattingen vår:

     (Vi lagde fartøy til egg som skulle klare er fall 3-4 meter..
  .. Og vi klarte det )
  #nattinaturen #barnasturlag #2015 #friluftsliv

  #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger

  #mammatilto #prinsessemamma #mammarollen

  #lavo #familietur #barn #lykkelig

 • 0

  Orker ikke tenke !

  Hei alle sammen !

  Jeg hadde egentlig planer om å blogge i går, men jeg var så utrolig sliten at jeg orket ikke. Derfor la jeg meg heller ned i sengen, men en gammel serie på datamaskinen. I går hadde jeg en "gå hele dagen" dag. Jeg begynte dagen med en tur på Morhommer sammen med andre klasse, lekte katt&mus i matvakten min, fikk være med førsteklasse på en lang spasertur i de to siste time og avsluttet dagen på SFO. Jeg er ikke vant til å bevege meg så mye, så dette kjentes godt i føttene for å si det sann. Når jeg kom hjem hadde jeg fire søte prinsesser springende rundt, og da var det vertfall ikke tid til å sitte. Vi skulle egentlig innom butikken på vei hjem, men klarte selvfølgelig å glemme minibankkortet mitt hjemme - så da måtte vi rett å slett bruke det vi allerede hadde hjemme. Det gikk i grunn veldig bra, og jentene fikk bestemme dagens meny. Det ble en enkel taco til forrett, litt spagetti til middag og muffins til dessert :) 

  Det var en veldig morsom dag, men jeg var så sliten når jeg la meg opp i sengen at jeg ikke orket å tenke. Jeg tror ikke jeg fikk fullført første episode av Friends en gang før jeg sovnet. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at jeg bare sov fire timer natten før. Jeg ble sittende å jobbe med fagpermen min, og da går klokken sjokkerende fort. Jeg pakket sammen skolebøkene klokken halv to, og kjente jeg gruet meg veldig til å stå opp igjen klokken halv seks - men det gikk heldigvis veldig bra !

      

  #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger #mariannehennoen 

  #mamma #prinsessemamma #mamatilto #alenemamma #mammaijobb #lærling

  #topptur #natur #lek #spasertur #gøy <3

   

 • 5

  God natt

 • 0

  Jeg vil være en sann voksen !

  Hei alle sammen !

  Når man springer ut i bilen før klokken er syv om morgenen, og ikke kommer hjem før nærmere halv fem sier det seg selv at bloggen ikke alltid kan prioriteres. Når jeg endelig kommer hjem etter en lang dag på jobb ønsker jeg selvfølgelig å tilbringe resten av dagen sammen med barna mine  men det forstår dere vel..

  I går spaserte jeg fra jobb med ett stort smil i ansiktet. Der finnes fortsatt noen personer jeg ikke har fått noe særlig kontakt med, og dette er noe jeg har tenkt veldig mye på. Det er ganske fortvilende å stå på utsiden. Jeg har vert utplassert flere ganger, og har alltid falt inn i gruppen uten noe problem. Det kan selvfølgelig ha noe med at jeg alltid hadde en eller flere kjente på arbeidsplassen, og at det da blir lettere å komme seg inn i varmen ? Her nede er jeg ukjent, pluss at jeg snakker ett vanskelig språk. Mange lurer på hvilke land jeg kommer fra, og noen lurer på om nynorsk egentlig er det samme som tysk ;)

  Men i går var en magisk dag. Jeg var skikkelig tøff i tryne, og brukte ti minutt på en aktivitet som kunne tatt livet av meg. Ikke bokstavelig ment, selv om det føltes litt sann ut der jeg stod på toppen av "fjellet". Jeg har observert denne leken lenge - men i går lærte de meg hvordan jeg klatret opp, og de viste meg hvordan jeg kunne gli på føttene ned bakken. Jeg har skikkelig høydeskrekk, og er utrolig redd for å dumme meg ut. To ting som ikke passer helt inn i denne type lek, men hva gjør man ikke for noen ekstra poeng i venneboka ? Hehe ! 

   

  Og det var jo litt ekstra kjekt å komme på skolen i dag når hele gjengen kom springende.

  "I dag må du være med oss ut igjen"

 • Marianne Hennoen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits