Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Idrettsskole er tingen 🦄

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 2

  Hvorfor er det sann ?

  Hei alle sammen !

  Som dere alle har fått med dere er jeg alene med til to barn, og det er min oppgave å handle inn alt de trenger til de ulike årstidene. Når de var små brydde jeg meg ikke om hvilke merke jeg kjøpte, for det viktigste var at de holdt seg varme og tørre - men nå kjenner jeg litt på presset. Jeg har lest at barna ikke skal gå i arveklær, jeg har hørt at du ikke skal kjøpe brukte klær på nettet og jeg har faktisk vert til stede når nabobarna snakker om at fattige mennesker handler på Cubus. Jeg kjenner jeg får panikk. Hvorfor er det slik ? Hvorfor ser vi ned på foreldre som får eller kjøper billige klær som andre ikke trenger mer ?

  Jeg skulle ønske jeg kunne skrive at jeg ikke lot meg påvirke, men det ville vært en løgn. Jeg er alene, jeg jobber som ringevikar og jeg står for alle utgiftene til barna helt alene. Det sier seg selv at jeg ikke kan kjøpe en bukse til flere tusen kroner. Derfor bruker jeg alvorlig mye tid på å lete etter gode tilbud, og dette er det jeg har funnet sålangt:

  .


  .


  .


  Totalpris: 948 kr


  Jakke (Krambua 70%): 120 kr

  Bukse (Skogstad, stryn): 199 Kr

  Totalt: 319 kr
  .

  Spart: 629 kr

  .

  .


  Pris: 249 kr

  Medlemspris på coop: 149 kr

  .
  Spart: 100 kr

  .

  .

  Pris: 649, 95 kr

  Krambua, 70 %: 195 kr
  .

  Spart: 450,95 kr

  .

  .  Vi skåler for det :)
  .

 • 0

  Høsten har sin sjarm

  Hei alle sammen !

  Da er høsten kommet, og været kunne ikke vert mer ustabilt. Det er sol når du går ut døren, og før du har kommet deg til postkassene begynner det å regne. Snur du for å gå inn igjen kan jeg love deg at solen dukker opp igjen før du har kommet deg tilbake til døren. Hehe. Og sann fortsetter det. Hele døgnet. Sol, regn, sol, regn, sol, regn :) 

  Men det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Jeg har lovet jentene at vi skal tilbringe litt flere ettermiddager ute i naturen, og det løfte skal jeg holde. I går plukket de med seg en bestevenn hver, og tok turen bort i Osvika. Det var kjempe gøy <3

  .

  #mammablogg #mammablogger #alenemamma #mamma #barn #utebarn #natur #naturbarn 
  #familie #venner #høst #høstmåned #september #strand #vann #skog <3

 • 2

  Gråt hele veien hjem

  Hei alle sammen !

  I dag gråt jeg hele veien hjem fra skolen, og jeg kjente virkelig på følelsen av å ikke være bra nok. Vil dere vite hvorfor ? Vel, her er historien. Jeg hadde fire barn som skulle leveres på skolen. Jentene stod opp litt for tidlig, men stemningen de i mellom var egentlig veldig god. Litt små diskusjoner i begynnelsen, men etter en liten alvorsprat lekte de fint sammen alle fire. Det er ikke så ofte det skjer, så jeg måtte nesten nyte det fine øyeblikket litt ekstra. Dessverre førte dette til at jeg ikke fikk jentene ut dørene før klokken var nesten kvart på, noe som betyr at vi hadde ca fem minutter til skolen begynte. Med hver sin sparkesykkel, suste vi avgårde :)

  Nesten fremme på skolen fant en av jentene ut at de manglet en jakke. Vanligvis er ikke dette noe problem, for hun hater å gå med jakke - men akkurat i dag ble dette verdens undergang. Jeg prøvde å forklare at jeg ikke kunne gjøre noe med det akkurat nå, og at dersom det ikke hang en jakke på skolen skulle jeg dra å hente henne en jakke. Det funket altså ikke. To minutter før skolen ringte inn stod vi der, noen meter fra skolen, med ei jente som nektet å bevege på seg. Jeg prøvde det meste, men ingenting funket. Hun hadde bestemt seg.

  Jeg hadde verken tid eller energi til å ta meg av det akkurat nå, så hun ble stående igjen alene. Jeg sprang bort til klasserom nummer en, sendte to av de inn i gangen og tok med meg sparkesyklene som ikke har lov til å stå igjen på skolen. Deretter måtte jeg sende nummer tre ned til klasserommet sammen med en venn, for så å finne igjen hun som ikke kan leve uten jakke (akkurat i dag). Jeg lovet henne at det aldri skulle skje igjen, jeg truet med å ta bort en gode, jeg kjøpte henne med en leke - og jeg gjorde alt jeg ikke burde gjøre. Funket det ? Neida. Vi stod tilslutt utenfor klasserommet med tårer i øynene begge to. Kan du ikke bare gå inn i klasserommet ? Værsåsnill !!

  Det ble mye frem og tilbake. "Jeg vil hjem", "Nei det kan du ikke", "Jo det vil jeg", "Nei det kan du ikke", "Det bestemmer ikke du" - og sann stod vi en stund. Hun skulle ikke inn. Plutselig kommer der en lærer springende, med ei gråtende frøken i hånden. Hva nå tenker jeg. Har hun også funnet ut at hun mangler noe ? Sukk. Dette er virkelig ikke min dag (!!).. Men bare noen minutter senere spaserte denne frøkna tilbake til klasserommet med et smil i ansiktet. Jeg hadde sendt henne inn i klasserommet uten å gi henne en hadeklem, og det var ikke godkjent for å si det sann. Hun brukte nemmelig alltid å starte skoledagen med en klem <3

  Så var det tilbake til hun som enda ikke har vert inn i klasserommet. Du vet når du står i en vanskelig situasjon, tiden renner ut, følelsene tar over og du har mennesker rundt deg i alle retninger. Da er det vanskelig å være en god voksen. Du hater den forbanna jakka som ligger igjen en eller annen plass, du kan ikke skjønne hvorfor hun må være så vanskelig og du lover deg selv at hun skal få gå med jakke hver dag resten av året. Irritert, sint og tilslutt så forferdelig frustrert. Tre av barna er trygt på plass i klasserommet. Hvorfor kunne ikke bare sistemann gå inn også ?

  Når hun endelig spaserte inn, kunne jeg begynne på den tunge veien hjem. Vanligvis tar den bare noen få minutter, men akkurat i dag føltes den veldig lang. Det var så mange tanker og følelser. Hvorfor ville du ikke inn i klasserommet lille venn ? Det var ikke jakka som var problemet, var det vel ? Jeg får så vondt i hjerte mitt. Du prøvde å fortelle meg noe uten å bruke ordene dine, og hva gjorde jeg ? Jeg sviktet deg. Jeg skal liksom være den trygge voksne som både ser og hører deg. Jeg skal være den som løfter deg opp når du faller, jeg skal være den som trøster deg når du gråter og jeg skal være den som hører hva du sier både når du bruker ord og når du bruker handling. I dag klarte jeg ikke det, og det gjør vondt.

  Etterskolen i dag skal jeg hente fire fine jenter på skolen, og vi skal kose oss ute i naturen - men først skal jeg gi alle fire verdens største klem. Jeg elsker dere høyere enn himmelen, og jeg vil gjøre alt jeg kan for at dere skal ha det bra. I dag startet vi dagen på en tøff måte, men det betyr ikke at vi må avslutte på samme måte. Vi skal fikse dette sammen, det lover jeg. Ingen skal gå rundt å ha det vondt <3
   


  (Bilde hører ikke til teksten)

 • 3

  Når kroppen fylles med hat

  Hei alle sammen !

  Det er på tide at jeg og du tar oss en skikkelig alvorsprat. Ikke fordi jeg syns det er så viktig at du får høre akkurat dette, men fordi jeg trenger å få det ut av systemet. Jeg flyttet hjem for at vi skulle få en bedre hverdag, og jeg angrer ikke på valget mitt - men fy søren så tøft det har vert. På innsiden er alt bare kaos, og jeg går rundt med et enormt sinne. Jeg er sint fordi jeg må høre navnet ditt komme ut av barna mine sin munn, jeg er sint fordi ansiktet ditt dukker opp uansett hvor jeg befinner meg fortiden og jeg er sint fordi du av alle personer kunne gjøre dette mot oss. Hvorfor ? Hvorfor ? Hvorfor ?! Jeg vet det er lenge siden, jeg vet at livet går videre og jeg vet at jeg burde kommer over det snart - men faen heller. Du snudde en hel familie på hode, og nå går du rundt å later som ingenting.

  Alle sier at jeg må gå med hode hevet. Jeg skal ikke vise deg at det du sier og gjør går inn på meg, for da vinner du. Dette er liksom et spill for alle sammen. Det vi glemmer er at det finnes to barn opp i dette. To nydelige barn som jeg elsker over alt på jord <3 Så derfor vil jeg at du skal høre sannheten. Valget du tok for snart fire år siden har ødelagt mer enn du tror. Barna mine har ikke lenger en mamma som er lykkelig, og det kan de takke deg for. Jeg ser alt for mange feil, jeg burde gjøre ting bedre og jeg kjenner konstant på følelsen av å ikke være bra nok. Vet du hvor mange kvelder jeg gråter meg i søvn ? Det er så mange at jeg ikke kan telle de på to hender en gang, og det er bare siden vi flyttet hjem. Jeg var veldig ung, jeg hadde to barn alene og jeg kjempet meg gjennom hverdagen. Alle som kjenner oss godt kan bekrefte at jeg gjorde alt jeg kunne for at barna mine skulle ha det bra. Jeg droppet livet som Marianne, og var mamma på heltid. Tjuefire timer i døgnet, hele året. Alt handlet om barna.. Så det kom virkelig som et sjokk når brevet dukket opp i postkassen !

  Jeg vet der går en teori om at hun gjorde det for å hjelpe oss, men for meg høres dette veldig merkelig ut. Tror du at en person holder på å drukne - så løfter du han opp av vannet, ikke skubber han lenger ned. Jeg klarer bare ikke forstå hvordan dette var å hjelpe. Du kunne sendt meg en melding, du kunne ringt meg eller du kunne kommet ned på besøk. Den eneste måten å finne ut ting på, er å spørre. Dessverre tror jeg ikke det var svarene du var ute etter, men en handling som kunne ødelegge. Det du ikke tenkte på var at du skadet de to håpefulle skapningene jeg bor sammen med også. De to som elsker deg av hele sitt hjerte, og som aldri har gjort noe for å såre deg. De vil alltid bære dette med seg.

  Det ser kanskje sann ut nå, men dette innlegget ble ikke laget for å henge deg ut. Jeg skrev dette innlegget for å fortelle at jeg tilgir deg. Ikke fordi jeg syns du fortjener det, men fordi jeg fortjener fred. Jeg klarer ikke dette mer. Det er for mye sinne, for mye hat og for mange bekymringer. Jeg trenger å bruke energien min på viktigere ting. For meg døde du den dagen jeg fikk brevet i posten, men jeg håper at du kan være en viktig brikke for barna mine i livet der ute <3

  .

 • 0

  T a k k n e m l i g

  Hei alle sammen !

  Det er lørdag, det er helg og livet kunne ikke vert bedre. Bla, bla, bla. Jeg er så trøtt akkurat nå. Vi har hatt overnattingsparty på soverommet til jentene i natt, og jeg fikk den beste plassen av alle - på gulvet, utenfor madrassene. Haha. Så i dag er ryggen helt kake, humøret er ikke helt på topp og jeg holder på med min femte kopp kaffe. Været ute er skikkelig høst, og det betyr at planene vi hadde for i dag ikke kan gjennomføres. Sukk. Ikke akkurat den lørdagsmorgenen jeg hadde håpet på, men noe spennende skal vi nok finne på :)

  I går hadde Kaila med seg en venninne hjem fra skolen, og de ville at vi skulle lage taco til middag. Dette er blitt en liten tradisjon. Hver gang jentene har med seg noen hjem, bestiller de taco - og vi koser oss alltid like mye. Når jeg stod der på kjøkkenet sammen med alle bæreposene, fant jeg ut at jeg savnet noe. Noe som kom inn i livet mitt for over ti år siden, og som har vert der for meg siden. Min beste venninne <3

  Jeg fant frem mobilen min, og sendte henne en melding. Jeg var forberedt på at hun kom til å svare nei, for hun fikk invitasjonen i siste liten. Hun har en hektisk hverdag, og jeg har en hektisk hverdag - så tiden strekker ikke alltid til. Heldigvis ble det min lykkedag, og hun kom inn dørene bare noen minutter senere. Jeg elsker dette menneske, like høyt som jeg elsker energidrikker (og det er forferdelig høyt for å si det sann) !

  .


  ..

  I det hun skulle reise, dukket det opp en melding fra Tanita (bloggen finner dere her). Hun og barna var på lekeplassen bare noen meter unna, så vi sprang bort så fort vi kunne. Vi er en familie på seks, og det kommer vi alltid til å være. Sann er det bare <3

  .


   

 • 0

  Hey baby ❤️

   

  I dag koser jeg meg på jobb, og det skal jeg gjøre helt til jentene er ferdig på skolen. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får være en del av dette teamet. Jeg elsker måten vi stiller opp for hverandre på, jeg elsker alle menneskene jeg møter på en dag og jeg elsker å kunne lære noe nytt hver eneste dag. Jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe, men jeg vet at jeg liker meg godt akkurat der jeg er nå. Livet blir bare bedre for hver dag som går 😍

 • 2

  En kveld jeg aldri kommer til å glemme 🐟

 • 1

  Siste sykedag

  Hei alle sammen !

  I dag har jeg vasket og spritet leiligheten for siste gang, jentene er skrubbet fra topp til tå og jeg har vasket alt som som noen sinne har vert i nærheten av oppkast. Vi har nemmelig kastet ut den berømte spysjuka, og vi håper den aldri viser ansiktet sitt her igjen 😎

   

   

   

 • 4

  Påann igjen !

  Hei alle sammen !

  Lillesøster har ikke kastet opp på over tjuefire timer, og kan mest sannsynlig tilbake på skolebenken allerede i morgen. Vi fikk nok en mild versjon av denne sykdommen, og er egentlig veldig fornøyd med det. Storesøster kastet opp i natt, og må nå derfor være hjemme i 48 timer hun også. Det er egentlig litt merkelig, for hun bruker alltid å bli skikkelig dårlig - men denne gangen er hun fult oppegående. Kastet opp to ganger, ingen feber og sitter nå på gulvet omringet av lego. Jeg må innrømme at har hatt det bedre. Haha. Første natten sov jeg nesten ikke, og i natt måtte jeg stå opp igjen to ganger for å vaske gulv. Jeg er virkelig ikke vant med dette. Småbarnsperioden her i huset er over for lengst, og godt er det :)

  Dagen i dag har vi tatt fullstendig med ro. Kaila leker med lego, Amalie spiller på nettbrettet sitt og jeg sitter her med datamaskinen på fanget. Det er bare litt over fire timer til jeg skal på jobb, så jeg må vel begynne å fungere snart. Jeg må vaske og sprite leiligheten vår før mamma kommer ned, jeg må skrubbe to jenter fri fra basselusker og jeg må dusje en veldig sliten mamma. Ønsker dere en fantastisk fin tirsdag (For det er vel tirsdag i dag?) <3

  Vi blogges senere i dag :*

  .


  Lille revebabyen min <3

 • 1

  Skifter navn til udyret


  .

  Sannhetens øyeblikk. Dette er et bilde av en veldig sliten alenemor som har sovet alt for lite i natt. Lillesøster plukket med seg den berømte spysyken hjem fra skolen, og har holdt det gående i hele natt. Oppkast, feber og veldig vondt i magen. Etter mange timer med kaos på soverommet, fikk hun tilslutt flytte inn i stuen med barne-tv på skjermen. Da kunne mor vaske madrasser, dyner, sengeklær, tepper og bamser. Angrer alltid på at vi har så mange ting i sengen når slike ting skjer, og det merkelige er jo at de ofte treffer litt på alt. Haha. Litt av en jobb du har foran deg da :)

  Nå sover lillegull søtt i den andre delen av sofaen omringet av chips, Marie-kjeks og Cola. Dette brukte alltid mamma å kjøpe til meg når jeg var syk <3 Hun har ikke kastet opp på over tolv timer, så det er jo et godt tegn. Jeg har vasket store deler av leiligheten, og spritet det som sprites kan. Jeg krysser alt jeg har for at storesøster ikke blir smittet, for hun tar alltid denne sykdommen til nye høyder. Hun begynner med oppkast, og ender med legebesøk - hver eneste gang. Huff. Håper hun slipper denne gangen !

  Storesøster har forresten vert på sin første håndballtrening i dag, OG sin første svømmetrening. Jeg måtte dessverre være hjemme med sykt barn, og jeg må innrømme at mammahjerte mitt gråt noen tårer. Heldigvis har jentene verdens beste besta som kommer springende for å hjelpe, selv om hun nettopp har operert. Herregud så heldig vi er som har henne. Hun stiller alltid opp for oss, og det er vi evig takknemlig for. Ingen er som henne <3

  .


  .


   

  Nei.. Nå skal jeg sette på en koselig film, fylle koppen med pepsi max og hoppe under pleddet. Håper dere alle får en fantastisk kveld, så snakkes vi i morgen <3
   

 • 0

  Applaus til meg

  Hei alle sammen !

  Husker dere at jeg lovet dere noen bilder senere i dag ? Vel.. Kameraet mitt står mest sannsynlig igjen på kjøkkenbenken til storesøster, så det betyr at de neste to ukene vil dere bare se bilder som er tatt med telefonen min. Når jeg fant ut av det fikk jeg helt panikk. Hva skulle jeg gjøre nå liksom ? Men så kom jeg på at jeg er en håpløs blogger, og at jeg mest sannsynlig har fått tilbake kameraet før jeg får planlagt neste innlegg. Haha. Applaus til meg :)

  Vi har komt oss hjem, jentene sover søtt i sengene sine og jeg skal snart begynne på kveldens kaos. I morgen begynner vi på en ny uke, og jeg håper at denne uken blir litt finere enn den vi nettopp har hatt. Rutinene er ikke helt på plass etter sommerferien, og det ødelegger så utrolig mye for oss alle. Vi bruker ekstremt mye energi på ingenting. Denne familien er avhengig av rutiner !

  Men nå må jeg faktisk ta å gjøre noe fornuftig. Under her finner dere en film av fem nydelige skapninger som får hjerte mitt til å boble av stolthet - og i morgen kommer det et innlegg som viser dere hva denne mammaen gjør hver eneste kveld. Kos dere så lenge :*

  .

  video:20160904204249
 • 1

  Ny luft 🌬

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå sitter jeg her sammen med fem nydelige skapninger. På fredag når jentene var ferdig på skolen og jeg var ferdig på jobb tok vi turen til Volda for å besøke storesøster og familien hennes. Jeg har nemlig sagt ja til å passe barna sann at de kunne reise i bursdag på lørdag 🎁🎂 Det har vert ei hektisk, men veldig kjekke helg. Flere bilder kommer senere. Nå skal jeg nyte siste minuttene sammen med familien min, for i dag går turen hjem igjen. Ønsker dere alle en fantastisk dag videre 💋

  .


  Fineste gjengen ❤

   

  ​#helg #helgetur #lillesøster #mamma #tante #bonustante #familie #lykke ​#barnevakt #volda #møreogromsdal #sleepover #filmkveld #popkorn #godteri #hjemmealene

 • 0

  Nye eventyr

  Hei alle sammen !

  I går hadde jeg fri fra jobb, og jentene var ferdig på skolen alt for tidlig - så derfor måtte vi finne på noe lurt. Onsdag er nemmelig en dag som føles sykt mye lenger enn den egentlig er. Tiden står helt stille, og jentene er like slitne som andre dager. Dagsrytmen blir liksom helt ødelagt av korte dager. Menmen. Jeg fikk bestemme hvor vi skulle reise etter skolen, og jentene fikk bestemme hva vi skulle gjøre - så turen gikk til Stryn for å kjøpe is og spille pokemon go. Haha <3

  .


  .


  .


  .
  .
  .

  Etter tre timer i Stryn var det påtide å reise hjem for å lufte vår firbente venn Bella. Det er forferdelig kjedelig å spasere rundt alene, så vi tvang familien Raudøy med oss ut på tur. Jeg hadde selvfølgelig klart å glemme igjen regntøyet på skolen, så det ble en våt tur. Hehe <3

 • Marianne Hennoen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits