Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

1

Godt nytt år


<3

 • 24

  Svaret dere har ventet på !

  Hei alle sammen !

  I dag kommer innlegget som mange har ventet på. Jeg skal prøve å forklare dere sannheten om hvorfor jeg ikke bare pakker sammen tingene våre, og flytter hjem igjen til verdens fineste plass - nemmelig Nordfjordeid. Det finnes ikke en plass i verden som gjør meg så lykkelig som akkurat her :)

   

  Men der finnes en sorg som ingen kan se. En sorg som kommer snikende hver gang jeg er hjemme. Den er der ikke hele tiden, men dukker opp i ulike situasjoner. Som dere kanskje har fått med dere er jeg en person som ikke snakker om følelser. Jeg kan gjerne skrive side opp og side ned her på bloggen - men spørr du meg face to face har jeg ingenting å si. Derfor er det ikke mange som kjenner til denne hemmeligheten. Vertfall ikke hele.

  Jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal begynne. Det var nemmelig her jeg bodde når alt gikk galt, og da mener jeg alt. Jeg falt sammen, traff bakken med ett smell og kom meg ikke opp igjen.

   

  Jeg gikk fra å leve - til å bare eksistere.

   

  I begynnelsen var jeg en jente som smilte - fra morgen til kveld. Jeg var lykkelig på så mange måter. Jeg hadde en fantastisk familie, jeg hadde mange venner og jeg kunne holde på med en sport som jeg faktisk var god på. Hvor det begynte å gå galt er jeg ikke sikker på, men galt gikk det. I perioder brukte jeg all energien min på å gjemme meg fra mobberne, og i andre perioder var jeg den som stod på sidelinjen å lo. Det er rart hva man gjør når noen endelig vil være vennen din.

  Jeg husker egentlig ikke så mye fra denne tiden, men noen små episoder kommer snikende når jeg går over skoleplassen. Jeg husker den gangen jeg lå i fosterstilling på bakken, mens alle de andre kastet snøball på meg. Jeg husker da jeg fikk streng på tennene, og jeg fikk et leketog i julegave. Jeg husker at foreldrene mine gikk i fra hverandre, og at en "venninne" fortalte klassen at det var min feil. Jeg husker ryktene som spredde seg, jeg husker jentegjengene som hærjet og jeg husker den frykten som alltid var til stede.

  På ungdomsskolen gikk alt mye bedre, men det gikk også mye verre. Hva, hvor og hvorfor kan jeg dessverre ikke dele akkurat nå. Det er jeg ikke klar for. Eneste jeg kan si er at det var mange følelser inne i bilde, og jeg kommer nok aldri til å komme helt over det. Jeg likte ikke skole før jeg begynte på videregående i Måløy <3

   

   

   

  Jeg elsket livet på videregående - men i løpet av andre klasse ble livet mitt snudd på hode. Rett før en fremføring ringte telefonen min, og vi måtte skynde oss ned til Oslo for å si hade til pappa som over natten hadde blitt alvorlig syk. Vi kom heldivis frem før han døde, men han var langt i fra seg selv. Han døde samme dag, bare noen timer senere.

  Jeg hater meg selv for måten jeg tok farvell på. Han lå der på rommet, helt alene. Kroppen ble bare kaldere og kaldere. Jeg husker at jeg ventet lenge på at det skulle bli min tur. Noen få minutter, helt alene, sammen med mannen jeg elsket over alt på jord. Vi skulle gi hverandre en siste klem, og jeg skulle fortelle han alle de tingene jeg ikke hadde fått sagt ennå <3 Men jeg stod helt borte med døren, livredd for hva som lå forann meg. Det kjentes ikke ut som pappa. Alt jeg kunne se var en død mann. En død mann som fikk kroppen min til å reagere i full panikk. Jeg måtte ut. Ut av rommet, ut av avdelingen, ut av sykehuset.

  Det er utrolig vondt å tenke over dette nå i etterkant. Jeg var det kjæreste han hadde, men kunne ikke bruke to minutter på han en gang. Jeg skulle spasert bort til sengen, klamret meg fast til kroppen hans og aldri gitt slipp. Jeg kunne vertfall  holdt han i hånden, og fortalt han hvor mye han betyr for meg.. men neida. Jeg begynte å springe. Ut av rommet, nedover gangen og stoppet ikke før jeg var ute. Tårene fosset nedover ansiktet, og jeg hadde problemer med å puste. Tenk å være redd for sin egen pappa ?  Jeg må være det mest forferdelige menneske noen sinne.

  Nå i senere tid har flere følelser dukket opp. Jeg hater meg selv fordi jeg var radd, jeg hater meg selv fordi jeg var svak - men jeg hater pappa fordi han forlot meg. Han var min første kjærlighet, og jeg kan virkelig ikke skjønne hvordan jeg skal kunne leve resten av livet uten han. Jeg savner at han kommer springende etter meg i sentrum fordi jeg har blitt så sint at jeg ikke orket å diskutere mer med han. Jeg savner at han ringer for å fortelle meg verdens dårligste vits, for så å høre på at han ler i en halvtime etterpå. Jeg savner at han truer med å kutte av ørene til alle som sårer meg, og spise de til middag etterpå. Jeg savner det å ha en pappa <3 Jeg vet jo at pappa ikke kunne velge selv, og jeg vet at han elsket oss over alt på jord - så hvorfor føler jeg det sann ? Hvorfor kan ikke kroppen fylle seg opp med gode minner og glede over tiden vi fikk sammen ? I Måløy står graven, og på eid lever minnene. Minnene som hvor vondt det var å miste, om hvor hardt vi måtte kjempe og om hvor stygge enkelte mennesker kan være i en slik situasjon !

   

  1256483_602379139821421_257660584_n

   

  Noen måneder senere ble jeg forlatt på nytt, men denne gangen var det kjæresten min som dro. Vi begynte utrolig bra, tok oss en karuselltur med både opp og nedturer - og endte med et stort smell. Kjærlighet ble til hat, og veien videre har vert utrolig tøff. Jeg var såret over måten han gjorde det på, sint fordi han valgte å forlate oss og bitter fordi han gikk videre så fort. Gjenstander ble kastet, og stygge ord ble brukt. Jeg var helt knust..

  Men jeg kunne ikke bare legge meg med. Jeg måtte passe på den nydeligste prinsessen i verden, og jeg måtte gjøre det helt alene (Barnefar hadde sevfølgelig samvær han også, men i hverdagen var det bare meg). Det var skummelt. Jeg som nettopp hadde blitt atten år, bodd hjemme hele livet og aldri laget mat skulle nå passe på ett lite barn <3 Der er sikkert hundre personer som har noe å si om akkurat denne perioden, og det er helt ok - men ord kan virkelig ikke beskrive hvor vondt jeg hadde det !

   

  Jeg var ung, jeg var ødelagt

  - men jeg gjorde alt for den lille prinsessa <3

   

  Selvom han ikke er en av grunnene til å ikke flytte hjem, kjenner jeg fortsatt på det. Jeg har brukt de siste årene på å bygge opp en mur som ingen slipper forbi, jeg går rundt med en følelse av å ikke være bra nok og jeg kjenner hjerte mitt faller litt fra hverandre hver gang jeg ser noe som minner meg på hvor vondt jeg hadde det på den tiden. Jeg har ingen følelser for han den dag i dag, men hele perioden har såtte sine spor for å si det sann.

  Et år senere lyste graviditetstesten positiv igjen, og jeg valgte selvfølgelig å beholde. Jeg viste at dette ville bli tøft, jeg viste bare ikke hvor tøft. Ryktene spredde seg fort, og plutselig hadde jeg ti forskjellige fedre til dette barnet. Jeg prøvde å ikke bry meg, men det er merkelig hvor mye dritt mennesker kan finne på å presse ut av kjeften. Stygge kommentarer ble spyttet ut på åpen gate, og jeg ble flere ganger stående igjen som et spørsmålstegn. Hvem tror du at du er liksom ?

  Plutselig var jeg mamma til to fine prinsesser som fikk dagene til å suse avgårde <3 Men jeg falt bare mer å mer sammen.  Kveldene gikk til å sitte hjemme alene, spise masse is og gråte meg i søvn. Jeg sluttet å gå ut av huset, orket ikke henge med vennene mine og hadde ytterdøren låst tjuefire timer i døgnet. Det var helt grusomt å ha det på denne måten. Heldigvis klarte jeg å innse at jeg måtte gjøre noe før det var for sent. Jeg pakket sammen tingene våre, og flyttet til andre siden av landet. Jeg orket ikke flere bygdetroll, jeg orket ikke flere løgner og jeg orket ikke flere knuste løfter. Jeg måtte bort. Langt bort.

  Nå har det gått fem år, og jeg elsker livet mitt. Jeg er en fantastisk mamma, og jentene kunne faktisk ikke hatt det bedre. De får absolutt alt de trenger, og enda litt mer <3

     Det jeg prøver å si er at jeg er redd. Redd for at det å flytte hjem vil ta meg tilbake til den tiden hvor alt var så vondt. Nå er jeg fri, jeg er selvstendig og jeg er lykkelig. Kan jeg være dette hjemme ? Eller kommer denne sorgen til å henge over meg for alltid ? Jeg er jo blitt litt mer voksen nå, og koser meg veldig mye når jeg er hjemme på ferie - men er det fordi jeg vet at jeg kan dra igjen ?

 • 1

  Alltid først

  I går var en god dag <3

   

  Jeg spiste lunsj sammen med åtte koselige jenter og en liten prins. Dette er blitt en tradisjon som jeg håper vi kan holde på i mange år fremover. Det er så godt å tilbringe litt tid sammen med alle ungdomsskolejentene mine når jeg først er hjemme..

  Men jeg kunne ikke være så veldig lenge denne gangen. Jeg fikk nemmelig melding om at prinsessene mine var på vei, så da måtte jeg skynde meg hjem. De har vert borte en hel uke, og jeg kjente plutselig at savnet var sterkere enn jeg hadde lyst å innrømme <3

   


 • 7

  En klar favoritt

  Hei alle sammen !

  Kroppen er sliten, og hode er fult av tanker - men jeg kunne ikke vert mer lykkelig. Jeg har fått tilbringe en hel uke på Nordfjordeid sammen med familie og venner. Det er så godt å komme hjem. Puste inn skikkelig vestlandsluft, møte mennesker du ikke har sett på lenge og bare kose seg. Jeg må innrømme at det kanskje har blitt litt vel mange dager ute på byn, men jeg må nesten nyte de få fridagene jeg har. Barna kommer hjem i morgen, og da skal vi ha en hel uke med familiekos før vi reiser ned igjen til Sørlandet <3

  Denne helgen har vert helt magisk. Det er ikke sommer - men jeg har spasert rundt i kort kjole, høye hæler og med et stort smil i aniktet. I en hel uke har jeg kunnet gjort det jeg vil, når jeg vil. Høres fint ut, ikke sant ? For en uke kanskje.. Men jeg kjenner det skal bli godt å komme seg tilbake til det normale. Jeg savner familielivet, jeg savner strikkepinnene og jeg savner det å savne frihet. Haha :)

  Men det er godt å være ung sann innimellom. Jeg har fått mange gode klemmer, jeg har ledd så tårene triller og jeg har kost meg skikkelig. Musikken på expeditionen var bare helt fantastisk, og for første gang brukte jeg mest tid inne ved dansegulvet. Er det en ting jeg alltid har vert hundre prosent sikker på, så er det min seksuelle legning - men etter denne helgen er jeg nesten litt usikker. For ei dame, for en personlighet, for ei stemme (!). Sukk <3

   

  Dere finner facebooksiden hennes her, og youtubesiden hennes her !

   

  Nå begynner lillesøster å mase om spillekveld, så da må jeg nesten avslutte dette innlegget. Jeg har ikke så mange planer de neste dagene - så jeg håper å komme med et litt lenger, og litt mer personlig innlegg. Det første handler om hvorfor jeg ikke bare flytter hjem igjen, og det andre kommer til å handle om kjærlighet. Grunnen til at det ble akkurat de to temaene denne gangen er rett å slett fordi det er dette dere lurte på i spørsmålene dere sendte inn. Jeg skal selvfølgelig lage flere slike innlegg, så dere må gjerne legge igjen spørsmål i kommentarfeltet :)

   

  Ønsker dere en fin dag videre <3

   

  #nordfjordeid #jul #venner #kos #musikk #kvalitetstid #vinter #expeditionen #trubadur #fantastisk #favoritt #nyttinnlegg #Personlig #spørsmål #flytte #forelsket #lykkelig

 • 0

  Ja takk til familietid

  Hei alle sammen !

  Da har jeg endelig kommet meg opp av sengen. Det ble noen glass vin i går, og en liten tur ut sammen med Kristine <3 Når man bare er hjemme noen få ganger i året, og du vet at barna bare skal være borte i noen få dager - så vil man gjerne finne på noe hele tiden. Jeg kjenner at det kanskje har blitt litt vel mye sosialisering de siste dagene, så i kveld blir det en rolig dag sammen med familien min. Det gleder jeg meg veldig til <3

 • 1

  Hva mener du med det ?

  Hei alle sammen !

  Det hopper stadig inn kommentarer om at jeg burde flytte hjem igjen til Nordfjordeid, og de fleste blir spyttet ut på en måte som irriterer meg skikkelig. Det er ikke mulig å dele tanker og følelser uten at en eller annen mener det beste ville være å flytte hjem. Det er som om dere ikke tror jeg kommer til å klare meg uten hjelp. Er det fordi jeg snakker om dårlige perioder, trøtte kropper og et hode fult av tanker ? Vel. Slik kommer livet til å være uansett hvor jeg bor. Det å være alenemor er faktisk ganske krevende, men herregud så mye glede det gir. Jeg elsker barna mine, jeg elsker jobben min og jeg elsker den lille bygda vi bor i. Om jeg kommer hjem og eventuelt når er helt opp til meg - og det kommer ikke til å være fordi jeg ikke klarer meg alene. Jeg føler jeg har bevist ganske mange ganger at jeg er en fantastisk mamma til mine to, og at jeg klarer meg utmerket der vi er nå.

  Husker dere at jeg postet et innlegg om at jeg var helt alene i går ? Det varte ikke så forferdelig lenge for å si det sann. Jeg ble plutselig veldig ensom, og bare noen minutter senere satt jeg bort med naboen. Det som er litt flaut er at hun bor bare en skogsvei unna, men fordi jeg er super mørkredd endte det med at jeg kjørte bort :) På bordet stod det en kopp med deilig kaffe, og en tallerken med julekaker. Jeg fikk verdens søteste baby i armene, og da glemte jeg alt.. Men kald kaffe er helt greit når kroppen er ruset på babykos..<3

  I dag har jeg vert en tur til sentrum for å drikke kaffe med tre fine jenter, og selvfølgelig kose litt mer med babyliten. Det er så ubeskrivelig godt å være hjemme !

 • 3

  Helt alene

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå sitter jeg her i leiligheten til mamma helt alene. Barna har reist ut til pappaen sin, mamma er på jobb og lillesøster er på besøk med noen venner. Det høres kanskje litt trist ut ? Vel.. Da kan jeg fortelle dere at akkurat i kveld gjorde det godt med litt stillhet. Det kommer til å være utrolig trist å skulle feire jul uten barna mine, men jeg må innrømme at litt søvn høres digg ut.

  I dag har jeg vert en tur til sentrum sammen med Kristine og sønnen hennes. Det går noen måneder mellom hver gang jeg ser de, så da måtte vi en tur innom lekebutikken for å kjøpe en liten juleoverraskelse - og det ble årets tøffeste lasersverd. Dette er faktisk den første julegaven jeg kjøper som ikke inneholder noe rosa. Vi er nemmelig omringet av jenter alle veier :)

  Tiden i sentrum var ikke nok, så da fikk jeg være med de hjem. Det ble kaptein Sabeltann film på tven, godteri på bordet og en skikkelig god gutt ved siden av meg. Lillesøsteren min kommenterte at jeg ser skikkelig utilpass ut på bilde, men det stemmer altså ikke. Jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre. Han er bare så utrolig hærlig, og det er mammaen også.


  Tusen takk for at jeg fikk tilbringe tid sammen med dere i dag <3


 • 0

  Her er vi nå..

  Hei alle sammen !

  Akkurat nå sitter jeg i sofaen til verdens beste mamma, og ord kan ikke beskrive hvor deilig det er. Det tok oss nesten tolv timer hjem, Amalie kastet opp før vi hadde kommet oss ut av Grimstad og føre over fjellet var helt forferdelig - så det var utrolig godt å komme frem. Klokken halv tre, natt til fredag, spaserte vi inn i leiligheten til mamma <3

  Denne helgen har gått utrolig fort, og vi sitter igjen med mange koselige minner. Jeg har fått tilbringe tid med verdens beste familie, jeg har vert i bursdag sammen med ungdomskolejentene mine, jeg har vert på julebord med vennegjengen og jeg har delt ut juleklemmer til mange hærlige mennesker. Akkurat nå er kroppen utrolig sliten, men jeg har ikke vert så lykkelig på lenge. Det er så godt å komme hjem..

  .. Men det er litt godt å kunne dra igjen også. Nordfjordeid er en utrolig vakker plass, og jeg elsker å tilbringe tid sammen med menneskene som bor her - men jeg er fortsatt usikker på om jeg noen gang vil komme tilbake for godt. Hvorfor ? Vel det vil dere få vite i morgen :)

   

   

   

 • 0

  En lege uten svar !

  Hei alle sammen !

  I går var jeg en tur til legen for å høre hva som er neste steg i prosessen, men svaret var ikke helt som jeg hadde forventet. Han hadde tatt de prøvene han kunne ta, og alle kom tilbake fine - så da hadde han ikke tenkt å gjøre mer. Dumme. dumme lege. Heldigvis finnes det mer enn en lege her på Sørlandet, og jeg skal nok finne en som tar meg seriøst. 

  Etter legebesøket var jeg en tur til Grimstad for å hente lillesøsteren min. Hun er ferdig med eksamensperioden for denne gang, og skal sitte på med oss hjem til Nordfjordeid. Det blir gøy :)

  Vi dro rett til sentrum for å hente jentene i barnehagen og på skolen. De hadde det største smilet i ansiktet når de oppdaget at tanta var med. Kaila hoppet faktisk av glede når hun fikk vite at tanta skulle være med på juleavslutningen hennes. Vi er så utrolig heldig som har ei tante i nærheten. Ei tante som stiller opp på treninger, som stiller opp på avslutninger og som med glede styrer båten når mammaen ikke orker <3 

   

   

  Takk for alt du gjør..<3

   

 • 0

  Kaos sa du ?

  Hei alle sammen !

  Jeg svinger bare innom for å ønske dere en fantastisk dag. Jeg sitter her med en kopp kaffe i hånden, og lurer på hvor mye jeg får gjort i dag. Det nærmer seg jul, og jeg har alt for mange rom som ikke er ferdig enda. Her er bare kaos. Jeg begynner liksom på alt, og fullfører ingenting. Hehe. Jeg blir gal av meg selv noen ganger :)

  Lillesøster har funnet ut at hun ikke er så liten lenger, og ville derfor flytte ned i første etasje. Vi begynte med å flytte lekene hennes i går, men måtte gi oss når kroppen til mamma sa stopp. Vi har derfor to halvferdige soverom på grunn av dette.

  Storesøster har funnet ut at hun vil ha stor seng, og har derfor byttet med gjesterommet. Hun har nå to madrasser som hører køyesengen til, pluss alle delene som hører gjestesengen til stående midt på gulvet. Jeg skal ærlig innrømme at det passer veldig dårlig med flere arbeidsoppgaver akkurat nå, men det var lite jeg kunne gjøre med det når Kaila ikke spurte etter hjelp før hun hadde snudd alt på hode. Det positive er at vi får kastet ut noen støvkaniner før det er jul :)

  Jeg har også bestemt meg for at alle klærne til barna skal opp, for nå er jeg dritt lei av barn som leker med rene klær. Her ligger alt for masse klær på gulvet, og jeg har ikke peiling på hva som er brukt lenger. Jentene skifter flere ganger for dag, de drar ut litt forskjellig når de leker og jeg ender opp med å vaske samme genser fire ganger før jeg innser at den aldri har blitt brukt. Jeg har mistet luktesansen min, så for meg er alle klær på gulvet skittent.

  Så her finnes det ikke julekos for å si det sann. Jeg håper selvfølgelig at vi skal bli ferdig i dag, men her er det kroppen som bestemmer :)

      

 • 1

  En ny favoritt :)

     Jeg har kjøpt min aller første strikkebok,

  og jeg kunne ikke vert mer fornøyd :)

   

  Der er så utrolig mange fine oppskrifter,

  og håpløse mennesker som meg klarer å lese de.

  Fantastisk <3

   

   

  Her er det jeg har laget så langt:

   


  #Klompelompe #Tora #Pannebånd

  #Nybegynner #Jente <3

   

   


  #Klompelompe #Gullungen #Romper

  #Nybegynner #Baby <3

 • 2

  Det nærmer seg !

  Hei alle sammen !

  Om under en uke er jeg hjemme med den snille, gode mammaen min - og jeg gleder meg noe forferdelig. Jeg er inne i en utrolig tøff periode akkurat nå, og kjenner det skal bli godt med en liten ferie. Det er bare et legebesøk, en juleavslutning og en julefrokost igjen :) #Tellerdager <3

  It's not always the tears that measure the pain.
  Sometimes it's the smile we fake <3

 • 0

  Ikke frivillig..

  Hei alle sammen !

  Har dere savnet meg ? Jeg har vertfall savnet dere. Internett har vert nede i over en uke, og jeg har aldri følt meg så ensom. Prøver å innbille meg selv at jeg ikke er så avhengig som jeg skal ha det til, men det har vert en forferdelig lang uke. Hva i alle dager gjør alenemødre på kveldene når de ikke har Internett ? Jeg har ikke svaret for å si det sann :)

  Om akkurat en uke er vi på vei hjem til verdens fineste plass <3 Først skal vi tilbringe en helg sammen med familien min, og på tirsdagen reiser jentene til pappaen sin. Litt trist at vi ikke skal feire jul sammen i år, men jeg vet de kommer til å ha en helt fantastisk kveld - så da kan mamma slappe av litt. Jeg skal sove lenge, jeg skal drikke voksenbrus og jeg skal kose meg skikkelig :) På nyttårsaften skal jentene være med meg, og vi skal gå inn i det nye året sammen. 2016 kunne ikke begynt på en finere måte !

  Det er 11. Desember i dag - og vi har kommet godt i gang med årets pakkekalender. Jentene er kjempe fornøyd, og minibankkortet til mamma lukter faktisk ikke svidd. Hva har vi funnet på denne gangen ? Trykk på liker under selve innlegget, så kommer det mer om dette senere. Avslutter innlegget med et fint bilde jeg fikk av lillesøster som har gått i Luciatog på skolen i dag. Hun er bare så utrolig nydelig <3

    • Marianne Hennoen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits