Marianne Hennøen -
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Vi prøver noe nytt

Hei alle sammen !

I dag var det jeg som bestemte middag, helt alene - og dere skulle sett ansiktsuttrykket på barna i det maten ble plassert på bordet. Haha. Jeg har ikke ledd så mye på lenge. Barna mine er nemmelig veldig glad i gamle, trygge matretter som de vet de liker.. Så dette var ikke helt godkjent :) Storesøster såg ut som et spørsmålstegn, og lillesøster begynte å brekke seg lenge før hun hadde fått maten på tallerkenen. "Det ser sunt ut mamma, da smaker det ekkelt".

Vel.. Det stemmer ikke alltid. Storesøster spiste som en helt, når hun bare kom over sjokket - og lillesøster spiste noen biter. Hun likte alle ingrediensene, men taklet ikke den varme creme fraiche... og det er lov :) Vi kommer til å prøve mange forskjellige retter fremover, og jeg gleder meg <3
.
-

SQUASHGRYTE MED PØLSER


 

2 små squash

1 stor paprika

1 bunt asparges

3 pølser

1 boks creme fraiche

 

Del squashen på langs og fjern «kjernene» i midten. Del resten i cm tykke biter. Del paprikaen i smale strimler. Pølsene og aspargesen kuttes i biter. Stek det på svak varme til squashen er myk. Tilsett creme fraiche til det har en passe cremet konsistens og smal til med urter, pepper og litt salt :)
 

  • 0

    Dette må prøves !

    Hei alle sammen !

     

    Nå har vi sett igjennom "mathjelpen for foreldre"-boken som Kaila fikk når hun begynte på skolen, og vi har allerede prøvd en av oppskriftene. Kaila syns dette var veldig spennende, mens lillesøster gråt seg igjennom matlagingen. Hun er hva de kaller ett orkidebarn, og en av de tingene hun sliter mest med er faktisk mat. Hun reagerer på lukt, hun reagerer på konsistens og det skal ingenting til før hun kaster opp. Hun liker ikke å prøve nye ting, hun bekymrer seg over matsituasjoner og dersom hun føler seg presset ender det i angstanfall. Jeg får helt vondt av henne. 

    Denne gangen var det lakseburger som stod på menyen. Hun var kanskje den som gråt mest, men hun var også den som spiste mest. Vi har en regel om at hun må smake på middagen, men at jeg ikke kan tvinge henne til å spise mer dersom hun absolutt ikke vil ha. Dette er for å gjøre matsituasjonen litt lettere :)

    Jeg tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere. Første vi gjorde var å lage grove hamburgerbrød, og det er faktisk sjokkerende lett. Jeg har alltid vert håpløs på kjøkkenet, og lærte vel å lage (ferdig)mat i en alder av 18 ? Det er faktisk litt flaut - men jeg hadde mamma når jeg var liten, og begynte "voksen"livet med en kjæreste som elsket å lage mat. Heldigvis har jeg blitt ganske mye flinkere nå i senere tid 

     

     

    Grove hamburgerbrød

     

    Du trenger:

    (ca 10 stk)

     

    250 g hvetemel

    250 g fin sammalt hvete

    6 g tørrgjær (0.5 pose)

    1 ts salt

    3.5 dl vann

    1 ss olje

    2 ts honning

    sesamfrø

     

    Bland sammen alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje og honning - og bland godt.

    Ha deigen ut på benken og elt i ca 10 minutter (til deigen er elastisk og fin). 

    Sett deigen på ett lunt sted, dekk til med ett klede og la den heve i 45 minutt.

     

    Rull deigen til en pølse, og del opp i ti like store deler.

    Form hver del til en rund ball, legg de på stekebrettet og klapp flate.

    Dekk til, og la de etterheve i 30-40 minutt.

    Drypp over litt vann, og dryss sesamfrø.

     

    Stek på 200 grader i ca. 20 min

     

     


    Vi droppet frø på toppen fordi lillesøster får panikk.
     

     

     

     

    Lakseburger:

     

    Du trenger:

    (4 porsjoner)

     

    500 g laksefilet

    2 ss hakket frisk persille

    2 vårløk

    salt

    pepper

     

     

    Rens og hakk vårløk, og skjær fisken i passelige biter.

    Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen.

    Pass på at det ikke blir mos, burgerne er best om de er litt grove.

    Form burgerne og stek på middels høy varme med litt olje.

     

     

     



  • Marianne Hennoen

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Design og koding: Ina Anjuta



    hits